Brojne udruge pokazale bogatstvo međimurske kuhinje i tradicije na 16. Danima zahvalnosti u Nedelišću
Datum objave: 12. listopada 2019.
Ljubitelji gastro tradicije i kulturne baštine međimurskog kraja okupili su se u subotu, 12. listopada 2019. godine na najdugovječnijoj i najvećoj jesenskoj manifestaciji u Općini Nedelišće, Danima zahvalnosti za plodove zemlje. Tradicionalno u organizaciji Turističke zajednice Općine Nedelišće, a ove godine i uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Međimurske županije, manifestacija je održana 16. put po redu.
Dobrodošlicu u Nedelišće brojnim posjetiteljima zaželio je načelnik Općine Nedelišće Darko Dania: "Već 16. godinu okupili smo se zahvaljujući našim udrugama i pojedincima koji ulažu trud te svake godine iznova oduševe dekoracijom izložbenog prostora, prezentacijom međimurskih proizvoda i pozitivnom energijom." Sudjelovalo rekordnih 72 izlagača
Manifestacija okuplja cekeraše, pletilje, mnogobrojne pojedince i udruge, čuvare tradicije i ručnih radova, ali i obiteljska poljoprivredna gospodarstva koji ponosno predstavljaju svoje najbolje proizvode. „Plodovi zemlje“ kao nit vodilja proteže se kroz svaki izložbeni štand, a posebnu notu manifestaciju daje i degustacijski dio s tradicionalnim međimurskim proizvodima. Ove godine okupilo se rekordnih 72 izlagača, među kojima su bili gosti iz Slovenije i Mađarske, ali i drugih krajeva Hrvatske.
"Svako naše mjesto u Međimurju s posebnim ponosom obilježava Dane zahvalnosti, no ova manifestacija u Nedelišću najveća je manifestacija ovakvog tipa u našoj županiji, pa i šire. Već odavno je prešla županijske i međunarodne okvire te ćemo ju dići na još veću razinu kako bi postala centar gastro zbivanja u Međimurju.", istaknula je zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman.
Osim bogate ponudi, održan je i kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili mališani iz Dječjeg vrtića Zvončić i Dječjeg vrtića Zvjezdica, Folklorna skupina Zalakaros, Mažoretkinje Nedelišća, KUD Šandorovec, KUD Vodnjan i KUD Lupoglav. Održana je radionica Bernarde Orehovec na temu Biodinamičke proizvodnje hrane, a najviše pozornosti privukao je gastro show u kojem je svoje snage u izradi i pripremi kobasica odmjerilo 8 ekipa s područja općine Nedelišće. Jela je ocjenjivao tročlani žiri na čelu s poznatim hrvatskim kuharom Tomislavom Špičekom uz kojeg su bili Sandra Nedeljko i Eugen Đurđek.
Kako bismo Vam pružili najbolje iskustvo, koristimo tehnologije poput kolačića za pohranu i/ili pristup informacijama o uređaju. Pristanak na te tehnologije omogućit će nam obradu podataka. Nepristanak ili povlačenje privole može negativno utjecati na određene značajke i funkcije.
Funkcijski (Obavezni)
Uvijek aktivni
Kolačići za pristup koji su neophodni u svrhu korištenja određene usluge koja zahtijeva ulogu pretplatnika te korisnika ili kolačići u svrhu obavljanja prijenosa osnovne komunikacije putem elektroničke komunikacijske mreže.
Postavke
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistički
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Kolačići koji se koriste isključivo u anonimne statističke svrhe. Informacije dohvaćene u ovu svrhu obično se ne mogu koristiti za vašu identifikaciju, osim u slučaju sudskog poziva, dobrovoljnog davanja od strane vašeg pružatelja internetskih usluga ili zakonskih donesenih poziva treće strane.
Marketinški
Kolačići potrebni za stvaranje korisničkih profila za slanje reklama ili za praćenje korisnika po web-mjestu ili na nekoliko web-mjesta u slične marketinške svrhe.