Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obilježen Dan ružičaste vrpce

Datum objave: 5. listopada 2019.

Članice Kluba „Nova Nada” zajedno s članovima drugih klubova Županijske lige protiv raka danas su u središtu Čakovca obilježile 20. Dan ružičaste vrpce. Riječ je o akciji čiji je osnovni cilj upozoriti na važnost otkrivanja raka dojke u početnom stadiju. Da su mogućnosti izlječenja velike ukoliko se bolest otkrije na vrijeme potvrdio je dr.med. Hussein Saghir, predsjednik Županijske lige protiv raka: „Rak dojke najčešći je zloćudni tumor u žena u svijetu. Kada je bolest otkrivena na vrijeme izlječiva je u 98% slučajeva te stoga ističemo važnost redovitih mamografskih pregleda za žene, koji jamče rano otkrivanje bolesti i njeno pravodobno liječenje.”
Brojni su građani tijekom subotnjeg prijepodneva rukotvorine vrijednih članica nagradili dobrovoljnim prilozima, a na promotivnom štandu nudio se edukativni materijal, uz koristan savjet hrabrih žena koje su uspješno pobijedile opaku bolest. „Mi žene iz Kluba ponosne smo što smo probudile svijest kod naših sugrađanki da se odazivaju na Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke po čemu je naša županija u samom vrhu.”, kazala je predsjednica Kluba „Nova Nada” Jasenka Štefić te uputila apel ženama da, ukoliko još nisu obavile pregled dojke, to učine do kraja godine.
Akciju je podržala pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić-Grlač, kao i zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved, predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Jurica Horvat, ravnatelj ŽB Čakovec Tomislav Novinščak te mnogi drugi.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content