Matija Posavec, župan Međimurske županije, povodom Svjetskog dana učitelja uputio je prigodnu čestitku svim djelatnicima u prosvjeti i obrazovanju:

„Drage učiteljice i učitelji, profesorice i profesori, odgajateljice i odgajatelji, stručne suradnice i suradnici, ravnateljice i ravnatelji! 

Povodom Svjetskog dana učitelja upućujem Vam čestitku i veliko hvala na svakoj sekundi koju ste posvetili našim predškolcima, školarcima i studentima. Od srca Vam zahvaljujem na svakom odrađenom školskom satu, projektu, mentorstvu, toploj riječi, strpljenju i vremenu izvan onog radnog koje se niste ustručavali utrošiti za dobrobit naše mladeži.

Jedan od najplemenitijih, najodgovornijih i najzahtjevnijih poslova radite s velikim entuzijazmom i ljubavlju te postavljate temelje razvoja uspješne zajednice, stoga ste naši junaci. Junaci ste jer svakodnevno odgajate i obrazujete i na tom se putu nosite s nizom poteškoća, no usprkos tome Vaša energija pokreće i inspirira. Zahtjevi koji se postavljaju pred Vas kao odgojno-obrazovne djelatnike veliki su, a budućnost koju toliko spominjemo u Vašim je rukama. Upravo zato obrazovanje nam je na vrhu liste prioriteta, a status vodeće županije u Hrvatskoj zadržavamo zahvaljujući brojnim ulaganjima i projektima u obrazovanju. Cilj kojem težimo je Međimurje obrazovanih, uspješnih i zadovoljnih mladih ljudi, a bez Vas ne bismo ga mogli ostvarivati. Riječ „hvala“ za svoj rad nikada ne tražite, no siguran sam da ste najvrjednije „hvala“ dobili u onih 30 državnih prvakinja i prvaka čiji je nevjerojatan uspjeh obilježio proteklu školsku godinu.

S početkom nastavne godine dočekali su Vas izazovi kurikularne reforme, no vjerujem kako ste spremno dočekali promjene koje će sustavu školstva donijeti osvježenje, a Vama otvoriti vidike – sve to za boljitak naše zajednice.

Na Vaš dan, 5. listopada, upućujem Vam najiskrenije čestitke, uz želju da i dalje pronalazite zadovoljstvo u svakom trenutku koji provedete baveći se svojim životnim pozivom. Nikada nemojte zaboraviti koliko je važna Vaša uloga u društvu i budite svjesni činjenice da ste mnogima uzor. Veselim se svakoj našoj zajedničkoj suradnji kojom ćemo našim učenicima pružiti bolje sutra.“

 

                                                                                                                                               ŽUPAN

                                                                                                                                        Matija Posavec, mag. ing.