Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U središtu Čakovca ukazano na višestruku korist dojenja

Datum objave: 4. listopada 2019.

Nacionalni tjedan dojenja već se tradicionalno obilježava prvog tjedna u mjesecu listopadu, a tim povodom patronažne sestre Doma zdravlja Čakovec organiziraju okupljanje sa svrhom iskazivanja brige za najmlađe članove naše zajednice. Tako je bilo i danas na Franjevačkom trgu u Čakovcu, gdje su se okupile brojne majke dojilje iz Međimurske županije te ukazale na višestruke dobrobiti dojenja kako za majku, tako i za dijete.
Da je dojenje od krucijalne važnosti za razvoj imunološkog sustava djeteta potvrdila je glavna sestra Doma zdravlja Čakovec Irena Mađarić Tuksar, koja je zajedno s kolegicama iz Patronažne djelatnosti sadašnjim i budućim majkama dijelila korisne savjete i materijale. „Na aktivnom promicanju dojenja radimo od 1993. godine kada smo se uključili u UNICEF-ov program promicanja dojenja u Republici Hrvatskoj“ - kazala je patronažna sestra Doma zdravlja Čakovec Vesna Vukšić. Ovogodišnji moto Nacionalnog tjedna dojenja pod nazivom „Osnažimo roditelje, stvorimo okruženje koje potiče dojenje“ usmjeren je prema društvenoj zajednici. „Majke trebaju podršku očeva, partnera, obitelji, poslodavaca i cijele zajednice kako bi mogle uspješno dojiti i nakon prvih nekoliko mjeseci djetetova života. Nastojimo utjecati na poslodavce da majkama koje se vrate na posao s porodiljnog dopusta osiguraju fleksibilno radno vrijeme te da imaju vrijeme i kutak za dojenje na poslu.“ – poručile su patronažne sestre s Franjevačkog trga.
Akciju su podržali zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved, kao i pročelnica Službe za ginekologiju, porodništvo i neonatologiju Županijske bolnice Čakovec Sanja Topličanec, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Marina Payerl – Pal te mnogi drugi.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content