Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svečanom sjednicom Općine Strahoninec otvoreni novi prostori Dječjeg vrtića Suncokret u Strahonincu

Datum objave: 27. rujna 2019.

Od ove jeseni, 98 mališana Dječjeg vrtića "Suncokret" borave u većim i uređenim prostorima zahvaljujući investiciji vrijednoj 4.415.000 kuna kojom su dograđene prostorije za 2 skupine i uređeno je vanjsko igralište. Završetak radova bio je prilika za svečanost povodom koje je održana sjednica Općinskog vijeća Općine Strahoninec, a nazočili su joj saborska zastupnica Bernarda Topolko, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović, pročelnica UO za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Blaženka Novak, župnik Branko Sanjković, načelnici međimurskih općina, vijećnici Općinskog vijeća Općine Strahoninec te brojni predstavnici političkog, društvenog i kulturnog života Općine Strahoninec i Međimurske županije.
Prigodnim govorom prisutnima je dobrodošlicu poželio predsjednik Općinskog vijeća Općine Strahoninec Vladimir Lepen. "Prošlu svečanu sjednicu održali smo povodom otvorenja školsko sportske dvorane, a ovom prilikom otvaramo još jedan projekt kojim ulažemo u mlade generacije. Možemo se pohvaliti da smo u dvije godine završili dvije najznačajnije investicije Općine, što je rezultat dobre suradnje unutar općinskog vodstva, ali i dobre sinergije institucija i ljudi.", rekao je predsjednik Vijeća Vladimir Lepen zahvalivši svima koji su doprinijeli da Strahoninec bude mjesto ugodno za život.
Program svečanosti upotpunili su učenici Osnovne škole Strahoninec pod ravnanjem profesora Aleksandra Rebernika, Pjevački zbor Strahoninec, a okupljeni roditelji, bake, djedovi i članovi obitelji s oduševljenjem su pratili nastup članova vrtićkih skupina "Zvjezdice" odgojiteljica Maje Bacinger i Nine Ričko te skupine "Loptica", odgojiteljica Senke Fulir i Nikoline Kodba koji su izveli igrokaze, otplesali i otpjevali nekoliko pjesama.
Ponosna na mališane bila je ravnateljica Dječjeg vrtića Suncokret Svjetlana Topolnjak koja je istaknula da je stvaranje okoline kojom se omogućuje ostvarenje potencijala djece želja svakog odgojitelja: "Čast mi je bila pratiti dogradnju vrtića od samog početka te sam neizmjerno sretna što je ova, za nas najvažnija investicija uspješno privedena kraju. Investiranjem u našu djecu investiramo i u našu bolju budućnost jer će nas djeca nagraditi onime što nema cijenu, svojom srećom i ljubavi."
Dječji vrtić Suncokret sagrađen je 1982. godine, a danas ga pohađa 98 djece u 4 vrtićke skupine. "Uvijek sam isticao da su djeca naša budućnost, a najveće kapitalne investicije koje su realizirane u proteklih 5 godina bile su namijenjene upravo njima, našim najmlađim mještanima.", poručio je načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec dodavši da ga posebno veseli što se prirodni prirast općine svake godine povećava. "Naše mjesto je postalo poželjno za život mladih obitelji jer svojom komunalnom opremljenošću i brigom za djecu zadovoljava kriterije koje jedna obitelj treba. Dogradnja dječjeg vrtića samo je prirodni slijed razvoja s obzirom na to da se broj djece u vrtiću skoro pa udvostručio.", zaključio je načelnik Lehkec.
U dogradnju, opremanje i vanjsko uređenje vrtića uloženo je 4.415.000 kuna, a projekt je sufinanciran sredstvima iz EU fondova, Ministarstva za demografiju i sredstvima Općine Strahoninec. Nakon izgradnje novog djela, sljedeći tjedan će početi radovi na energetskoj obnovi starog dijela vrtića čime će Dječji vrtić Strahoninec dobiti infrastrukturu i uvjete za rad prema najvišim standardima, dok je u planu i energetska obnova Osnovne škole Strahoninec.
Pročelnica UO za obrazovanje kulturu i sport Blaženka Novak istaknula je da zajedničkom suradnjom Međimurske županije i Općine kroz ulaganje u odgoj i obrazovanje, Strahoninec stvara kvalitetne uvjete za razvoj najmlađih generacija: "Naša županija ističe se upravo po ulaganju i djelovanju koje je usmjereno na djecu i mlade te želimo osigurati što bolje uvjete rada, potaknuti mlade da ulažu u svoje znanje i samim time svoju budućnost. Nakon izgradnje školske sportske dvorane, dogradnje vrtića, kroz koji tjedan počinjemo s energetskom obnovom Osnovne škole Strahoninec, što je jedan korak unaprijed prema jednosmjenskoj nastavi i dodatnim aktivnostima kao konačnom cilju. Ulaganjem u materijalne i infrastrukturne uvjete te s velikim povjerenjem i nadom možemo gledati u budućnost ove sredine kao one iz koje mlade neće odlaziti, već dolaziti."
Nove prostore blagoslovio je župnik Branko Sanjković, a čast da prerežu vrpcu i svečano otvore dograđeni dio Dječjeg vrtića Suncokret, imali su Ema Vidović i Jan Kovač. Nakon svečanosti i obilaska vrtića, okupljeni su nastavili druženje na prigodnom domjenku.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content