Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obnovom dionice ceste Draškovec-Čukovec povećana sigurnost u prometu i skraćeno vrijeme putovanja

Datum objave: 26. rujna 2019.

Županijska uprava za ceste Međimurske županije uspješno je provela još jedan projekt u sklopu Plana građenja županijskih i lokalnih cesta za 2019. godinu, a riječ je  o lokalnoj cesti na dionici Draškovec-Čukovec ukupne dužine 3,4 km koja je danas službeno otvorena. Simboličnim rezanjem  vrpce obnovljenu cestu u promet su pustili Helena Pongrac i Leo Lipić, učenici 4. razreda Osnovne škole Draškovec. Dionica ceste obnovljena je, proširena i asfaltirana, te predstavlja alternativni pravac za mještane i gospodarstvo.
„Vrijednost radova iznosila je 1.205.371,88 kn, a radovi su izvedeni u ugovorenom roku“ – ističe ravnateljica Županijske uprave za ceste Međimurske županije, Ljerka Cividini dodajući kako „od ukupno 450 km županijskih i lokalnih cesta je ostalo još 26 km makadama za obnovu. Radovi na ovoj cesti obuhvaćali su strojni iskop za proširenje ceste, nabavu, dopremu i ugradnju šljunčanog zastora kao pripremu za završni asfaltni sloj.
Gradonačelnik grada Preloga Ljubomir Kolarek napomenuo je kako je ova cesta projekt zajedničke suradnje grada Preloga, Županijske uprave za ceste i Međimurske županije, ali i zajednička želja brojnih udruga, lovačkog društva, te mjesnih odbora Čukovec i Hemuševec kao i svih onih koji su pomogli u realizaciji. „Pred nama su novi izazovi i planovi, a ova cesta će rasteretiti promet drugih cesta te pozivam sve da obrate pozornost na sigurnost u prometu“.
Otvorenju ceste nazočio je i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je naglasio kako je prometna infrastruktura važna za lakše, brže i sigurnije kretanje robe i putnika što će olakšati život mještanima koji žive na tom području, ali i skratiti vrijeme putovanja svima onima koji gravitiraju tom dijelu grada Preloga. „Ovo je malo mjesto velikog srca i zahvaljujem mjesnom odboru i mještanima na svim inicijativama i prijedlozima koje podupiremo u skladu sa mogućnostima."

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content