Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Udruga studenata Međimurja i ove godine organizirala projekt „Kam na faks“

Datum objave: 25. rujna 2019.

S početkom nastavne godine, maturanti imaju nekoliko briga više – kako se dobro pripremiti za državnu maturu, koji fakultet izabrati i što podrazumijeva određeni fakultetski smjer neke su od nedoumica pred kojima se našlo oko 1000 naših učenika. U pomoć su im uskočili studenti, koji su kroz projekt „Kam na faks“ omogućili zainteresiranim maturantima, učenicima, ali i roditeljima da saznaju informacije iz prve ruke.
Ovogodišnji „Kam na faks“ održao se u dvorani Srednje škole Čakovec, a oko 50-ak studenata koji pohađaju najtraženije fakultete u Hrvatskoj i šire odgovaralo je na pitanja o fakultetima, prednostima i nedostacima studiranja te studentskom životu. Projekt „Kam na faks“ pokrenut je na inicijativu Udruge studenata Međimurja te se provodi već nekoliko godina, kako je istaknuo predsjednik Udruge Lovro Horvat koji je naglasio važnost razmjenjivanja iskustva među mladima.
Svojim dolaskom i riječima podrške projekt su podržali saborska zastupnica Sunčana Glavak, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Blaženka Novak, pročelnik Upravnog odjela za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću Grada Čakovca David Vugrinec i ravnateljica Srednje škole Čakovec Gordana Ramušćak.
Međimurska županija jedna je od onih županija koja najviše sredstava izdvaja za obrazovanje jer kroz kvalitetno obrazovanje stvaramo ljude koji su pokretači društvenih aktivnosti, ljude koji grade bolju zajednicu i koji su naša budućnost.“, istaknula je pročelnica Blaženka Novak te dodala da Međimurska županija kroz stipendije i jednokratne potpore studentima želi podržati one koji su odlučili da tijekom školovanja steknu visokoškolsko obrazovanje.
Kroz opuštenu atmosferu i na zabavan način, budući pripadnici akademske zajednice prikupili su informacije o državnoj maturi, fakultetima te negativnim i pozitivnim strana studiranja, ali i uspostavili kontakte i prijateljstva koja će im zasigurno koristiti u narednim razdobljima.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content