Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Kreću radovi na ”Izgradnji vidikovca s odmorištem za bicikliste” u Svetoj Mariji

Datum objave: 25. rujna 2019.

Danas je potpisan ugovor o izvođenju radova na projektu „Izgradnja vidikovca s odmorištem za bicikliste" u Svetoj Mariji iznosa 606.623,96 kn s PDV-om. Potpisnici ugovora su predsjednik Turističke zajednice Međimurske županije, župan Matija Posavec i direktor tvrtke TEAM GRAĐENJE d.o.o. Igor Hoblaj. Potpisivanju su nazočili i načelnica općine Sveta Marija Đurđice Slamek, zamjenice župana Međimurske županije Sandra Herman i voditelj Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula.
Projekt „Izgradnje vidikovca s odmorištem za bicikliste" na području općine Sveta Marija predstavlja 1. fazu šireg projekta pod nazivom „Centar izletničkog turizma uz stari tok Drave“, a Ministarstvo turizma Vlade Republike Hrvatske prepoznalo je važnost spomenutog projekta te je to jedan od projekata s najvećim iznosom sufinanciranja u iznosu od 400.000,00 kn, a dok će Međimurska županija i Sveta Marija sufinancirati preostali dio.
Načelnica općine SvetaMarija Đurđica Slamek istaknula je „početak izgradnje ovog vidikovca je i početak razvoja turizma u donjem dijelu Međimurske županije koji je jedna od 3 uporabne cjeline projekta „Centar izletničkog turizma“. Zahvaljujem ministarstvu turizma, županu Matiji Posavcu, voditelju Turističke zajednice Međimurske županije Rudiju Gruli što pomažu u realizaciji ovog projekta.
Cilj projekta je na međunarodnim biciklističkim rutama izgraditi višenamjenski objekt vidikovca za promatranje okoliša i ptica te biciklističko odmorište opremljeno e-bike punionicom, informacijskim pločama i setom za brzi popravak bicikala.
Direktor tvrtke TEAM GRAĐENJE d.o.o. Igor Hoblaj, napomenuo je kako je ovo jedan od projekata u donjem dijelu Međimurja koji će biti izgrađen u tradicijskom stilu i uklopljen u okoliš prema najvišim standardima zaštite okoliša. „Rok izvršenja radova je 15. studenog 2019. godine,  a na nama je da svi građevinsko obrtnički radovi, opremanje vanjskog prostora te elektrotehničke na izgradnji vidikovca s odmorištem za bicikliste u zoni izletničkog turizma uz stari rukavac Drave budu unutar vremena izvršeni.“
Projekt ”Izgradnja vidikovca s odmorištem za bicikliste” Međimurske županije i Općine Sveta Marija biti će izgrađen u Regionalnom parku prirode Mura-Drava. Valja napomenuti kako je lokacija vidikovca na lokaciji u sklopu Regionalnog parka prirode Mura-Drava, UNESCO rezervata biosfere i Nature 2000 te u neposrednoj blizini budućeg termalnog centra Hortus Croatiae u Draškovcu.
Zamjenica župana, Sandra Herman,istaknula je da Međimurje ima sve bogatiju turističku ponudu,“ veseli me što se sve više Međimuraca uključuje u turističku djelatnost sa kojima je upravo prije samog potpisivanja održan sastanak vezan uz promociju turističkih proizvoda i razvoj turističke ponude donjem Međimurja“.
Voditelj Turističke zajednice Međimurske županije, Rudi Grula napomenuo je kako ga posebno veseli što je danas potpisan ugovor za prvu fazu puno većeg projekta kojim će se prostor u Svetoj Mariji urediti kao izuzetno važna točka ne samo za biciklizam, već i za cijeli nautički turizam Međimurja.
Predsjednik Turističke zajednice Međimurske županije, župan Matija Posavec napomenuo je „Kandidiranjem projekta na ministarstvo turizma i potpisivanjem današnjeg ugovora nastavilo se s kontinuiranim razvojem cikloturističke mreže koja je uz zdravstveni i enogastro turizam strateški turistički proizvod utvrđen Masterplanom razvoja turizma Međimurja do 2020. godine. Izgradnja vidikovca doprinijet će većoj turističkoj atraktivnosti donjeg Međimurja, a upravo sa ovakvim projektima pozicioniramo Međimurje kao vodeću županiju u kontinentalnom turizmu što potvrđuju i brojke. “ te nadodao „Strategija razvoja turizma u  Međimurju ima mnogo segmenata, a najvažnija je promocija našeg identiteta, baštine i povijesti, a upravo izgradnjom vidikovca s odmorištem za biciklizam u donjem Međimurju i Međimurje kao ciklo destinacija, spojit će se gornje i donje Međimurje, to je upravo ono što Međimurje nudi, a to je raznoliki turizam za sve u 365 dana“, zaključio je župan Posavec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content