Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Započinje energetska obnova Osnovne škole Podturen vrijedna 3,1 milijuna kuna

Datum objave: 18. rujna 2019.

Nova nastavna godina za 232 učenika i šezdesetak djelatnika Osnovne škole Podturen krenula je s dobrim vijestima – u srijedu, 18. rujna 2019. godine  potpisan je ugovor o energetskoj obnovi zgrade škole koji su potpisali ravnateljica Osnovne škole Podturen Marijana Cerovec i predstavnik izvođača radova, direktor tvrtke Markov-trade d.o.o. Aleksandar Markov.
Projekt energetske obnove škole vrijedan je 3,1 milijuna kuna, od čega će se 60% iznosa pokriti bespovratnim sredstvima iz EU fondova (1,8 milijuna kuna), dok će preostalih 40% sredstava biti osigurano u županijskom proračunu. Projekt je predstavio direktor MENEA-e Alen Višnjić koji je istaknuo da će se u svrhu poboljšanja energetske učinkovitosti izvršiti radovi na rekonstrukciji vanjske ovojnice, zamijenit će se kompletna rasvjeta na objektu novim LED svjetiljkama te će se ugraditi novi plinski kondenzacijski zidni kotao. Izgradnjom platforme omogućit će se pristup osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću, a nakon provedbe energetske obnove zgrada škole prelazi iz energetskog razreda C u razred B sa značajno manjom potrošnjom toplinske energije.
Škola je u proteklih 15 godina doživjela transformaciju te su izgradnjom školske sportske dvorane stvoreni uvjeti za jednosmjensku nastavu i suvremene oblike rada. Sustavno radimo na unaprjeđivanju obrazovno-odgojnih metoda, kvaliteti nastave, pratimo razvoj tehnologije i trudimo se da našim učenicima boravak u školi bude što ugodniji, a energetska obnova škole zaokružit će cjelinu svih ulaganja.“, poručila je ravnateljica Osnovne škole Podturen Marijana Cerovec.
Osnovnu školu Podturen pohađa ukupno 324 učenika u matičnoj i 3 područne škole, a već dugi niz godina afirmirana je kao škola koja se zalaže za zdravlje uvođenjem zdrave i domaće prehrane, poticanjem brojnim sportskih aktivnosti, uključivanjem u projekte Zavoda za javno zdravstvo, a sve s ciljem prevencije debljine te ulaganja u zdravlje učenika i djelatnika. Aktivnosti škole prepoznate su i na međunarodnoj razini te je u svibnju 2019. godine ušla u uži izbor od tri najbolje škole na međunarodnom natječaju EU Health Award for cities, NGOs and schools, Europske komisije za javno zdravlje.
Iznimno ponosan na ostvarene rezultate zasigurno je načelnik Općine Podturen Perica Hajdarović koji je naglasio da se sustavnim ulaganjem u opremanje i modernizaciju škole radi na podizanju kvalitete obrazovanja i kvalitete života mještana: „Sinergijom Županije, Općine i škole radimo na poboljšanju uvjeta za naše najmlađe. Općina trenutno ulaže u izgradnju i uređenje sportskih terena oko škole, kako bi djeca osim školskih aktivnosti, kvalitetno mogla odrađivati i vanjske aktivnosti. Uredit će se atletska staza, odbojkaško i košarkaško igralište, a tako ulažemo i u zdravlje svih generacija.“.
Ugovor o izvođenju radova vrijedan je 3.215.405,88 kuna s PDV-om, a radovi će biti izvedeni u zadanom okviru od 150 dana, kako je istaknuo direktor tvrtke Markov-trade d.o.o. Aleksandar Markov koji je zahvalio na ukazanom povjerenju.
Obnova Osnovne škole Podturen dio je brojnih ulaganja u kvalitetnije obrazovanje čime uspješno koristimo europske fondove, ali i osiguravamo bolji standard u osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju te ostalim obrazovnim institucijama. Rezultat svega toga je više od 240 milijuna investicija u obrazovanje u Međimurskoj županiji samo u području kapitalnih ulaganja u znanstveno istraživačke centre, učeničke domove, obnovu škola i izgradnju novih dvorana. Osnovna škola Podturen dio je drugog ciklusa obnova kojim želimo potaknuti još veće rezultate i uspjehe koje naši učenici postižu.“, zaključio je župan Međimurske županije Matija Posavec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content