Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

6. Glazbena večer kantora Florijana Andrašeca oduševila mnogobrojnu publiku

Datum objave: 16. rujna 2019.

U Dekanovcu je u nedjelju, 15. rujna 2019. održana 6. Glazbena večer kantora Florijana Andrašeca. Ove je godine manifestacija u čast jednom od najznačajnijih pučkih pjesnika rodom iz Međimurja osmišljena kao kratka opereta sastavljena od poznatih međimurskih pjesama u jednu ljubavnu priču.
Operetu pod nazivom „Ljubav se ne trži“ osmislio je dirigent Limene glazbe Dekanovec Danijel Požgaj. Mlada Nedelišćanka, sopranistica Tamara Korunek utjelovila je lik Marice, a član KUD-a Belica, bariton Karlo Čeh preuzeo je ulogu Đureka. Glazbenu večer uveličao je i Pjevački zbor „Josip Vrhovski“ Nedelišće,  orkestar Limene glazbe Dekanovec te vokalna skupina Novakovčani.
Florijan Andrašec ostavio je duboki trag u pjesničkom, skladateljskom i kiparskom stvaralaštvu, a u općini Dekanovec svake mu se godine počast odaje glazbenim večerima. Pod zvjezdanim nebom kod nogometnog igrališta u Dekanovcu u vrhunskoj izvedbi domaćih glazbenika uživali su mještani Dekanovca i okolnih naselja te njihovi gosti, a među njima i predstavnici Međimurske županije - predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Blaženka Novak. Na kraju glazbeno scenske manifestacije, načelnik općine Dekanovec Ivan Hajdarović i predsjednik Skupštine Mladen Novak uručili su zahvalnice izvođačima.
„Emocionalno sam vezan uz ovu manifestaciju i glazbenu večer za koju smo se pripremali dva mjeseca. Uloženo je mnogo truda i ljubavi, a siguran sam da je i publika to prepoznala. Hvala od srca svim izvođačima.“  – kazao je načelnik općine Dekanovec Ivica Hajdarović. Na njegove se riječi nadovezao predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak zaključivši kako je ovaj događaj kruna u godini kada je međimurska popevka upisana na UNESCO-ovu reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content