Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Terme Sveti Martin domaćin 1. kola europske Lige prvaka u stolnom tenisu

Datum objave: 12. rujna 2019.

Stolnoteniski klub Starr Varaždin u 1. kolu Europske lige prvaka ugostit će francuski klub Hennebont. Za mjesto odigravanja prvog kola najjačeg stolnoteniskog natjecanja u Europi odabrana je sportska dvorana Lifeclass Termi Sveti Martin, iznijeli su na konferenciji za medije u Maloj vijećnici Međimurske županije predsjednik STK Starr Ronald Redjep i direktor LifeClass Termi Sveti Martin Igor Nekić.
„Hrvatski stolni tenis nakon dugo vremena ponovo ima predstavnika u muškoj Ligi prvaka. Dosad su tu čast uglavnom imali klubovi iz Zagreba, no po prvi puta u povijesti, u najjačem stolnoteniskom natjecanju u Europi igrat će i jedan kub sa sjevera Hrvatske.“, kazao je predsjednik Redjep te dodao kako je velika čast natjecati se među 16 najboljih klubova Europe, tim više što otvaraju sezonu Lige prvaka i to na domaćem terenu. Nakon tri godine igranja u ETTU Cupu napraviti smo iskorak te pojačali momčad s azijskim igračima izuzetne kvalitete. U Ligi prvaka igraju najbolji europski stolnotenisači i možemo biti sretni da smo izvukli najatraktivniju grupu, među kojima je i Borussija Düsseldorf - rekorder Lige prvaka s čak 11 osvojenih naslova.“ – objasnio je te kazao kako u klubu očekuju borbu za treće mjesto s predstavnicima portugalskog kluba Sporting iz Lisabona.
Direktor Termi Igor Nekić kazao je kako nude brojne mogućnosti za profesionalne sportaše, što je u posljednjih nekoliko godina više puta prepoznato od strane sportske zajednice. Tako su na sjeveru Hrvatske na pripremama često boravile brojne hrvatske, ali i strane reprezentacije. Jednako tako održavane su brojne manifestacije, europskog pa i svjetskog karaktera. Suradnja između varaždinskog stolnoteniskog kluba i Toplica Sveti Martin, generatora turizma u Međimurju, vrlo je uspješna i traje već nekoliko godina, stoga ne čudi da se ovaj, u stolnoteniskim krugovima iznimno važan sportski događaj, održava upravo u Lifeclass Termama Sveti Martin. „Počašćeni smo što možemo biti domaćini povijesnom trenutku za stolni tenis. Naša sportska ali i smještajna infrastruktura idealne su za sportaše, posebice za stolnotenisače što dokazuje i činjenica da smo ove godine već ugostili dva državna prvenstva i dva kampa te slobodno možemo reći da smo jedna od baza za pripreme stolnotenisača, ne samo u Republici Hrvatskoj, već i šire, s obzirom na naš iznimno povoljan geostrateški položaj.
Podržite dvostruke prvake države u Svetom Martinu na Muri
Susret 1. kola skupine D Lige prvaka između STK Starra i francuskog kluba Hennebont igra se u petak, 13. rujna 2019. u dvorani Termi Sveti Martin s početkom u 18:30 sati. Ulaz za gledatelje je besplatan, a susret će se moći pratiti i putem Livestreama na Laola1.tv te na Sportskoj televiziji. „Broj mjesta je ograničen na 300-tinjak sjedećih mjesta, a prvih 50 posjetitelja dobiva gratis ulaznicu za noćno kupanje, dok će svi ostali dobiti kupon 1+1 ulaznica gratis.“ – poručio je direktor Termi Nekić te zajedno s predsjednikom i iskusnim igračem iz STK Starr Redjepom pozvao ljubitelje stolnog tenisa da podrže izvrsne mečeve hrvatskih i francuskih stolnotenisača.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content