Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

DVD Donji Hrašćan obilježio 80 godina djelovanja

Datum objave: 8. rujna 2019.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Donji Hrašćan tijekom svojeg višegodišnjeg postojanja prolazilo je kroz brojne lijepe trenutke, uspjehe, ali i izazove, a svoje bogate povijesti članovi DVD-a prisjetili su se na proslavi povodom 80 godina djelovanja koja je održana Domu kulture u Donjem Hrašćanu.
Inicijatori i nositelji akcija u Donjem Hrašćanu
Osnovano u travnju 1939. godine, DVD Donji Hrašćan od samog je osnutka bilo inicijator i nositelj mjesnih akcija te je najdugovječnija i najaktivnija društvena organizacija u mjestu. Danas broji oko šezdesetak članova, a najponosniji su na svoj pomladak – zahvaljujući 25 članova vatrogasnog pomlatka sigurni su da će se tradicija vatrogastva u Donjem Hrašćanu očuvati.
Predsjednik DVD-a Donji Hrašćan Dino Vidović zahvalio je brojnim gostima, članovima DVD-a susjednih naselja, općina, predstavnicima političkog i društvenog života Međimurja koji su se odazvali obilježavanju velikog jubileja: "Iza nas je 80 godina rada i odricanja brojnih naših članova i mještana, što je rezultiralo složnom i ponosnom zajednicom."
U ime Vatrogasne zajednice Međimurske županije na jubileju je čestitao zapovjednik Mladen Kanižaj koji je istaknuo da je i ovo društvo važna karika u uspješnoj vatrogasnoj priči u Međimurskoj županiji. Na aktivnom djelovanju, doprinosu zajednici i promicanju vatrogastva zahvalio im je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, naglasivši važnost vatrogastva za očuvanje društvene imovine, spašavanje ljudskih života, ali i promicanje društvenog života zajednice. Čestitkama se pridružio načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, izrazivši nadu da će Društvo djelovati još puno desetljeća s još više žara, aktivnosti i složnosti.
Unatoč financijskim izazovima, ulažu u opremljenost i modernizaciju, a velik naglasak stavljaju na edukacije i usavršavanja. Redovito se odazivaju na natjecanja i manifestacije te događanja ostalih vatrogasnih društava s područja Općine i Međimurske županije, kako je naglasio zapovjednik DVD-a Krešimir Barić. Svečana proslava bila je prilika da se pojedincima, udrugama i institucijama zahvali na pomoći i doprinosu te su dodijeljene zahvalnice i priznanja svima koji su posljednjih godina pomogli u djelovanju DVD-a Donji Hrašćan. 
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content