Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Pismo župana Matije Posavca povodom početka nove školske godine

Datum objave: 8. rujna 2019.

Drage učenici i učenici, poštovani učitelji i profesori, dragi roditelji!
 
U ponedjeljak, 09.rujna započinje nova školska godina u kojoj više od 13 000 učenica i učenika u našem Međimurju ponovno, ili po prvi puta, sjeda u školske klupe. Nakon ljetnih praznika ponovno se susrećete sa školskim prijateljima, učiteljima i profesorima. Započinje razdoblje novih životnih izazova u kojima ćete imati prilike pokazati svoju kreativnost i marljivost, stvarati pozitivnu sliku i izgraditi povjerenje u sebe i svoje mogućnosti, biti uspješni ljudi kojima će se ponositi Vaša škola i cijela zajednica. Mnogi od Vas će po prvi puta sjesti u školske klupe čime započinje najznačajnije razdoblje u životu. Razdoblje odgoja, obrazovanja, upoznavanja mnogih osoba i širenje znanja o svijetu i nama samima. Početak nove školske godine prilika je da uz pomoć učitelja i profesora razvijete svoju osobnost, postižete rezultate, gradite povjerenje u ljude i stvarate Međimurje kakvog svi zajedno želimo. Međimurje obrazovanih, uspješnih i zadovoljnih mladih ljudi. Stoga i ove školske godine nastavljamo sa brojnim ulaganjima i projektima u obrazovanju kojima zadržavamo status vodeće županije u Hrvatskoj. Učenike osnovnih škola dočekuju financirani udžbenici, a učenike srednjih škola financirani prijevoz autobusom i vlakom. Osigurani su osobni asistenti za sve kojima je potrebno, jednako kao i školska prehrana, produženi boravak ili smještaj u učeničkom domu. Neke škole imaju novu izgrađenu sportsku dvoranu, mnoge škole obnovljene prostore, opremu i pomagala te prostore za praktičnu nastavu, a programi poput Centara izvrsnosti, rada sa darovitim učenicima, izvannastavne aktivnosti nastavljaju se i dalje.
Prošle školske godine imali smo najviše sudionika na domaćim i međunarodnim natjecanjima i olimpijadama, najviše državnih prvaka što nam je najveća nagrada ali i odgovornost da sa svim ulaganjima u obrazovanje nastavimo i tijekom ove godine. I tako će i biti. Svi mi zajedno smo generacija koja želi u naslijeđe ostaviti uređenu, obrazovanu, progresivnu i naprednu županiju na ponos nas i naše djece. I zato Vas pozivam na suradnju u osmišljavanju projekata i programa a daljnjim ulaganjima u gradnju novih škola, znanstveno istraživačkih centara, instituta, centara znanja i izvrsnosti zadržati ćemo status najuspješnije županije.
 
Svim učiteljima i profesorima želim još jednu uspješnu, ali prije svega bolju, radnu godinu, ravnateljima da stvaraju školu za život a ne za ocjene, roditeljima da budu ponosni na svoju djecu i pruže im svaku podršku a Vama, drage učenici i učenici, da uvijek imate na umu da je budućnost Vašeg mjesta, županije i države onakva kakva je količina stečenog znanja. Sretno nam svima u novoj školskoj godini osobito prvi dan gdje ćete u školama dobiti sve potrebne informacije oko knjiga, prijevoza i ostalih uvjeta. Međimurska županija pratit će Vaš rad i veseliti se svakom Vašem uspjehu.
 
Dobrodošli i sretno u novoj školskoj godini!
 

ŽUPAN

Matija Posavec

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content