U Međimurskoj županiji u Čakovcu, službeno je otvorena ispostava Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), a sjedište  ispostave nalazi se u prostorijama Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA.

Ispostava Čakovec osnovana je s ciljem jednostavnijeg i bržeg pristupa informacijama o uslugama HAMAG-BICRO-a poduzetnicima izvan Zagreba. Ovaj projekt decentralizacije započeli smo u Međimurju, sutra nastavljamo u Slavoniji u Antunovcu, a uskoro je u planu otvaranje i u ostatku Hrvatske. Međimurje je  primjer uspješnih poduzetnika, samo kroz programe HAMAG-BICRO-a privukli su 385,6 milijuna HRK investicija.”  izjavio je predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a, Vjeran Vrbanec.

Župan Međimurske županije Matija Posavec, naglasio je kako je Međimurska županija među vodećima u privlačenju europskih sredstava i u provođenju projekata. „Županijske ustanove Javna ustanova za razvoj Međimurske županije – REDEA, Tehnološko inovacijski centar Međimurje TICM svakodnevno pružaju usluge pisanja, planiranja i provođenja projekata. Prvi smo koji imamo one stop shop koji nudi poduzetnicima pomoć od samog početka planiranja poslovanja, odnosno s poduzetnicima smo „od ideje do realizacije“. Drago nam je da je HAMAG – BICRO prepoznao međimursko gospodarstvo kao jedno od vodećih te je upravo ovdje otvorio svoju prvu ispostavu. Uz REDEA-u koja piše i provodi projekte, TICM u kojem će se uskoro otvoriti poduzetnički inkubator, ispostava ureda HAMAG-BICRO pružit će i usluge informativnih radionica, edukacija što znači da stvaramo najbolje uvjete za naše ljude i za naše gospodarstvo.“

Djelatnici HAMAG-BICRO-a u ispostavi Čakovec pružat će poduzetnicima na području Međimurske županije informacije o uslugama HAMAG-BICRO-a, organizirati i provoditi informativne radionice za lokalne poduzetnike te održavati individualne sastanke s njima.

Osnivanje ispostave HAMAG-BICRO-a u Čakovcu dio je predviđenih aktivnosti u sklopu pilot-usluge Decentralizacija usluga HAMAG-BICRO-a u okviru projekta BOND, odnosno Mreže poduzetničkih potpornih institucija.

Nakon otvaranja, poduzetnicima su prezentirane mogućnosti financiranja putem bespovratnih potpora, financijskih instrumenata te drugih EU projekata. Svečanosti su nazočili i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, Murskog Središća Dražen Srpak, direktor TICM-a Ivan Plačko, direktorica REDEA-e Sandra Polanec Marinović te brojni zainteresirani za programe HAMAG-BICRO-a.