Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Sastanak župana u Ministarstvu državne imovine

Datum objave: 3. rujna 2019.

U Ministarstvu državne imovine, u ponedjeljak 2. rujna 2019. godine, održan je radni sastanak ministra Maria Banožića sa županima. Razgovaralo se o popisu prioritetnih predmeta po županijama i evidenciji nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske na području jedinica lokalne i regionalne samouprave s ciljem usklađivanja i dopunjavanja registra i rješavanja imovinsko-pravnih odnosa. Sastanku je nazočio župan Međimurske županije Matija Posavec.
Namjera Ministarstva je kreiranje evidencije kojom će se uskladiti popisi u jedinicama lokalne i regionalne samouprave s popisom resornog ministarstva. Prema riječima ministra Banožića, do sada je sklopljeno 444 ugovora, a u postupku rješavanja je 2379 zahtjeva kojima gradovi i općine traže određene nekretnine ili dijelove nekretnina u cilju razvoja svojih projekata. Rješavanjem tih zahtjeva, Ministarstvo će pomoći jedinicama lokalne i regionalne samouprave riješiti imovinsko-pravne odnose, ali ii voditi računa da u budućnosti projekti za koje je Ministarstvo izdalo suglasnost budu privedeni svrsi i namjeni.
Župani su ovakvu inicijativu pozdravili, uz naglasak na važnost stvaranja jedinstvene evidencije koja će pružiti prave informacije o nekretninama. Na sastanku su utvrđeni konkretni zadaci i rokovi, a dogovoreno je kako će podaci biti prikupljeni do 31. prosinca ove godine, da bi javna evidencija bila dostupna već u prvoj polovici 2020. godine. Što se Međimurske županije tiče, u ovom trenutku u postupku rješavanja je 64 različitih zahtjeva u vezi raspolaganja nekretninama koje su u vlasništvu RH, a koje su nužne jedinicama lokalne samouprave s područja županije za daljnji razvoj i realizaciju investicijskih projekata.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content