Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dječji vrtić „Vrapčić“ jedini vrtić koji nema liste čekanja

Datum objave: 3. rujna 2019.

U dječjem vrtiću Vrapčić u Šenkovcu, danas je otvoren dograđeni dio 300 m² sa popratnim sanitarnim čvorovima i terasama za dvije nove skupine. Vrijednost investicije je 3 milijuna kuna. Prvi je eko vrtić u kojemu nema liste čekanja, sudionik Erasmus i eTwinning projekta mobilnosti, jedan od partnera na Projektu „Svi u vrtić“ te prvi vrtić s magistrama ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Međimurskoj županiji. Pohađa ga 123 mališana u 6 grupa o kojima skrbi 15 djelatnika. „Svakodnevno se trudimo našim mališanima kroz različite radionice i druženja pružiti nezaboravno djetinjstvo. Naš vrtić zahvaljujući ovoj dogradnji koja je realizirana uz pomoć Općine Šenkovec i Međimurske županije jedini je vrtić u kojem nema liste čekanja. “, kazala je u emotivnom obraćanju  ravnateljica DV „Vrapčić“ Melita Pergar.
Uz prošlogodišnju energetsku obnovu osnovne škole i ovogodišnju dogradnju vrtića, općina Šenkovec svake godine završava po jedan kapitalni projekt i nalazi se u 7. stupnju indeksa razvijenosti zbog čega nisu u mogućnosti  konkurirati za projekte financirane iz europskih fondova. Projekt dogradnje vrtića koji je realiziran uz pomoć Međimurske županije, dodatni je poticaj i pohvala za rad, ali i ulaganje u budućnost općine, naglasio je načelnik Saša Horvat.
Dječji vrtić „Vrapčić“ u Šenkovcu je jedan od 12 vrtića koje ćemo otvoriti u narednih 365 dana!
Prema posljednjim istraživanjima i podacima Ministarstva financija o izvršenju proračuna, Međimurska županija najviše u Hrvatskoj ulaže u vrtiće i u predškolsko obrazovanje. „Svaki novi vrtić, svaka nova jaslička skupina je motiv našem stanovništvu za jednu sretniju i uspješniju zajednicu. Dječji vrtić „Vrapčić“ u Šenkovcu jedan je od 12 vrtića koje ćemo u narednim mjesecima otvoriti. Kada se poveže ulaganje u predškolske ustanove, cjelokupno obrazovanje u Međimurju to je jedini ispravan put za stvaranje bolje i sretnije zajednice.“, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je čestitao općini Šenkovec i svim djelatnicima DV „Vrapčić“ na realiziranom projektu koji je podržala i saborska zastupnica Bernarda Topolko.
Vrpcu je prerezala Korina Zemljić uz pomoć Denia Premoša i Jakova Jakopca  iz DV „Vrapčić“. Župnik Vladimir Kolarić posvetio je novi dio vrtića.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content