Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje domaćin više od 1000 karatista iz 117 klubova diljem svijeta

Datum objave: 31. kolovoza 2019.

Ovog vikenda, dvorana graditeljske škole Čakovec, domaćin je 23. Međunarodnog karate turnira Međimurje Open, koji se tradicionalno održava početkom nove natjecateljske sezone. „Međimurje Open“ je najveće i najmasovnije natjecanje organizirano u našoj Županiji, na kojemu sudjeluje više od 1000 natjecatelja iz 117 klubova iz čak 15 država.
Koliko je truda i rada uloženo u organizaciju 23. Međunarodnog karate turnira prepoznao je te pohvalio predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek koji je svim natjecateljima poželio sreću, a sucima poručio „neka vam je svima mirna ruka i precizno oko prilikom suđenja“.
Turnir se već više od 20 godina održava u Čakovcu te svake godine ima sve više i više natjecatelja što je u svom govoru istaknuo čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač koji je ujedno pohvalio i sve uključene u samu organizaciju.
Župan Međimurske županije Matija Posavec i zamjenica župana Sandra Herman prate rad karate klubova iz Međimurja, a ovom prilikom još su jednom podržali naše sportašice i sportaše. „Ovakva natjecanja odlična su promocija sporta, sportskog turizma i vrhunskih međimurskih sportaša koji  u posljednje vrijeme ostvaruju vrhunske rezultate na najvećim sportskim natjecanjima koja se održavaju diljem Hrvatske, Europe i Svijeta. Svim natjecateljima želim puno uspjeha“,poručio je župan Posavec prilikom samog otvaranja.
Ovo je jedan od 4 izborna turnira, na kojem će mladi natjecatelji pokušati izboriti plasman na svjetsko prvenstvo u Čileu koje se održava krajem listopada ove godine.
rman

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content