Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Globusovci ostvarili odlične rezultate na Svjetskom kupu za mlade karatiste

Datum objave: 29. kolovoza 2019.

Hrvatska karate reprezentacija početkom kolovoza natjecala se na Svjetskom kupu i Svjetskoj ligi za mlade održanima u Umagu, a veliki uspjeh kao dio reprezentacije  ostvarili su članovi Karate kluba Globus s osvojenim zlatom i dvije bronce. Najveći uspjeh postigla je Aida Trstenjak osvojivši zlato u konkurenciji U12 do 30kg te je Aidino zlato jedno od ukupno dva koje je Hrvatska osvojila na ovom natjecanju, inače najjačem natjecanju WKF-a za mlade natjecatelje. Leona Gulija i Nikola Topličanec osvojili su brončane medalje u kategorijama U14 do 47kg i U14 do 40kg te je zahvaljujući odličnim rezultatima KK Globus Čakovec-Mala Subotica najuspješniji klub iz Hrvatske i jedini čiji su natjecatelji za reprezentaciju osvojili tri medalje. Za reprezentaciju Hrvatske iz KK Globus nastupili su i Ema Marčec, Sara Novak, Ana Filipović, Sven Strahija, Lovro Farkaš, Kristian Topličanec, Timo Vlahek i Josip Slukić.
Čestitke mladim karatistima uputili su župan Međimurske županije Matija Posavec i zamjenica župana Sandra Herman tijekom prijema održanog u prostorijama Međimurske županije za članove Karate kluba Globus te trenere Tomislava Magdalenića i Dejana Slukića. Uspjeh ostvaren u Umagu nastavak je odličnih rezultata koje Globusovci postižu te je još jedna potvrda kvalitete rada koju ulažu u rad s mladim sportašima. „Međimurska županija može se pohvaliti zavidnim sportskim rezultatima, a da je tome tako dokazuju nam naši sportaši, rekreativci i profesionalci koji iz tjedna u tjedan postižu vrhunske rezultate. Mladi karatisti iz Globusa, unatoč svojim godinama pravi su profesionalci koji svojim trudom, disciplinom i uspjesima iza sebe ostavljaju i karate velesile.“, poručio je župan Posavec.
Karate klub Globus narednog će vikenda biti domaćin jednog od najvažnijih karate turnira u Hrvatskoj, Međimurje open 2019. Više od 1000 natjecatelja iz 15-ak zemalja okupit će se u subotu, 31. kolovoza u dvorani Graditeljske škole Čakovec, a od ove godine Međimurje open je jedan od četiri izborna turnira za Svjetsko prvenstvo koje će biti održano u Čileu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content