Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održano 11. natjecanje u ekipnom veslanju dravskim čamcima u Donjoj Dubravi

Datum objave: 24. kolovoza 2019.

Nautički klub "Fljojsar" iz Donje Dubrave u subotu, 24. kolovoza 2019. godine organizirao je tradicionalnu turističko-sportsku manifestaciju natjecanja u ekipnom veslanju, 11. po redu. Snage je odmjerilo ukupno 17 ekipa, u muškoj i ženskoj konkurenciji, a samo natjecanje održano je na kanalu HE Dubrava. Šest ženskih ekipa veslalo je na kraćoj stazi, a najbrža je bila ekipa "Dravske sirene", odnosno Zorica Čmrlec, Klaudija Kelava, Josipa Klipić i Mirela Lisjak. Drugo mjesto zauzela je ekipa "Čarli je zakon", a treće su bile članice ekipe "Dolenec tim". U konkurenciji 11 muških ekipa najuspješnija je bila ekipa domaćina – Fljojsari Dražen Miser, Darko Horvat, Miro Duhović i Ivan Magić dionicu dužine 5 kilometara prešli su za 19 minuta i 31 sekundu. Za sve natjecatelje osigurane su medalje, dok su najbolji veslači nagrađeni preharima.
Osim dobre atmosfere i sportskog duha, manifestacija promovira veslački sport uz korištenje tradicionalnih drvenih čamaca, a važnost očuvanja tradicije te jačeg povezivanja donjomeđimurskih općina kroz kulturnu baštinu i turizam istaknuli su ministar gospodarstva Darko Horvat i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec koji je uz načelnika Općine Donja Dubrava Marijana Vargu prisustvovao događaju. U provođenju natjecanja, organizatorima je potpora bila Stanica HGSS-a Čakovec, a predsjednik Fljojsara Dražen Miser zahvalio je velikom broju posjetitelja na odazivu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content