Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Macinčani proslavili svoj dan

Datum objave: 16. kolovoza 2019.

Uz blagdan Velike Gospe, u organizaciji Vijeća mjesnog odbora i NK "Centrometal" Macinec, Macinec je po 22. put proslavio dan mjesta. Nakon svete mise i mimohoda od crkve do sportskog doma, održan je kulturno-umjetnički program ispunjen recitacijama, folklorom, pjesmom i plesom u kojem su nastupili Mažoretkinje Nedelišća, KUU “Seljačka sloga” Nedelišće, grupa “Male Macinčarke i Macinčari’ te plesačice iz Udruge za kulturu orijentalnih plesova “Orient Art” Varaždin.
Sportski dom u Macincu dobio novo ruho
Dani Macinca bili su prilika za svečano otvaranje Sportskog doma NK Centrometal koji je zahvaljujući Općini Nedelišće i sufinanciranju od strane Europskog fonda za regionalni razvoj energetski obnovljen.  Ukupna vrijednost investicije je 1.252.000 kuna, od čega je 462.928,47 kuna sufinancirano iz europskih fondova. Uređene prostore blagoslovio je vlč. Stjepan Markušić, dok su predsjednik VMO Ivan Krištofić i predsjednik NK Centrometal Zdravko Serec izrazili veliko zadovoljstvo što je sportski dom dobio novo ruho jer ga za svoje aktivnosti koriste brojne udruge.
Članovi Udruge Maxenca i ove su godine pripremili izložbu za posjetitelje pod nazivom "Ponos Macinca: dr. Ivan Novak". U spomen na poznatog Macinčara te povodom 100-te godišnjice odcjepljenja Međimurja od mađarske okupacije, izložba prikazuje djelovanje i doprinos Novaka u Međimurju, posebice po pitanju kulturnog i prosvjetnog života, kako je istaknula predsjednica Udruge  Magdalena Špicar Marciuš. Obilježavanju Dana Macinca nazočili su župan Međimurske županije Matija Posavec i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, a uz otvaranje Sportskog doma i izložbu, dan je bio ispunjen sportskim aktivnostima,  igrama i glazbenim programom.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content