Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Datum objave: 4. kolovoza 2019.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, 5. kolovoza, u Međimurskoj je županiji obilježen tradicionalnom svečanošću održanom pred sam praznik, u nedjelju, 4. kolovoza 2019.
Nakon svete mise za Domovinu u župnoj crkvi svetog Nikole biskupa, izaslanstvo Međimurske županije na čelu sa županom Matijom Posavcem, zamjenikom župana Josipom Grivcem, potpredsjednicima Skupštine Međimurske županije Franjom Makovcem i Dragutinom Glavinom te saborska zastupnica Snježana Sabolek, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač sa zamjenicima Mariom Medvedom i Zoranom Vidovićem, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, načelnik Općine Selnica Ervin Vičević, načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi, u ime PU međimurske Krunoslav Gosarić, predstavnici Zrinske garde i braniteljskih udruga, položili su vijence i zapalili svijeće uz spomenik poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Perivoju Zrinskih.
Obilježavanjem datuma na koji je prije 24 godine počela vojno-redarstvena operacija Oluja, prisjećamo se hrabrih i odvažnih hrvatskih branitelja koji su pokazali zajedništvo i snagu. "Operacija "Oluja" za Hrvatsku i za građane naše države ima posebno značenje. Ta operacija bila je odlučujuća oslobodilačka bitka koja je zaustavila rat te donijela dugo priželjkivani mir i slobodu našoj Domovini. Hrvatska je stvorena voljom hrvatskoga naroda, a na nama je da poštujemo svaku žrtvu i ljudski život koji je izgubljen u toj borbi. Ovaj datum obilježavamo kao dan naše slobode, iskazujući poštovanje prema svim sudionicima Domovinskog rata, hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima.", rekao je predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Međimurske županije Stjepan Horvat.
Zahvalnost svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, a posebice međimurskih braniteljima uputio je župan Međimurske županije Matija Posavec: "5. kolovoza obilježavamo u čast, pijetet i poštovanje svima onima koji su sudionici Domovinskog rata te se s ponosom prisjećamo svih koji su dali ono najvrjednije što su imali, a to je vlastiti život. Međimurje će zauvijek imati 78 heroja koji su poginuli i nestali u ratu, a danas upućujemo i iskrenu zahvalu svima koji su dali i daju doprinos izgradnji naše države. Zadatak svih nas je da se i dalje borimo za bolju Hrvatsku ne zaboravljajući ljude i događanja iz 90-ih godina."

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content