Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Potpisani Ugovori kojima tri osnovne škole dobivaju nova krovišta

Datum objave: 31. srpnja 2019.

Nakon potpisivanja Ugovora o izvođenju radova na vanjskom uređenju nove škole u Pribislavcu te obnove statike hola Graditeljske škole Čakovec, Međimurska županija nastavlja s velikim investicijskim ciklusom u obrazovanju. U Maloj vijećnici Međimurske županije potpisani su ugovori o izvođenju radova na rekonstrukciji krovišta na školskim zgradama u Domašincu, Šenkovcu i Goričanu.
Nakon što je Osnovna škola Goričan nakon dugo vremena dobila novu školsku dvoranu, slijedi projekt obnove krovišta škole, za što je župan Međimurske županije Matija Posavec potpisao Ugovor s predstavnikom izvođača radova, direktorom tvrtke GRADIS d.o.o. Hrvojem Lonjakom. Po završetku te investicije raspisat ćemo natječaj za izvođača radova koji će izvršiti cjelovitu obnovu školske zgrade što je još jedan od višemilijunskih projekata u obrazovanju.“, najavio je župan Posavec. Prije nekoliko mjeseci Osnovna škola „Petar Zrinski“ Šenkovec energetskom je obnovom već dobila potpuno novi izgled, dok je najveći projekt vezan uz općinu Domašinec izgradnja školske dvorane. „Izgradnja dvorane podrazumijeva i dogradnju šest učionica s ciljem stvaranja uvjeta za jednosmjensku nastavu.“, kazao je župan Posavec te uz obnovu škole u Goričanu, najavio novi krug projekata energetske obnove zgrada osnovnih škola u Hodošanu, Vratišincu, Macincu, Podturnu, Donjoj Dubravi i Draškovcu te Graditeljskoj školi Čakovec.
Za izvođača radova na rekonstrukciji krovišta na školskoj zgradi u Domašincu odabrana je tvrtka KABEL – MONT d.o.o., a Ugovor je sa županom Posavcem potpisao direktor Danijel Tomašek. Tvrtka GRADIS d.o.o., uz rekonstrukciju krovišta na Osnovnoj školi Goričan, za isti je posao zadužena i na Osnovnoj školi „Petar Zrinski“ Šenkovec. Ukupna vrijednost triju ugovora iznosi 1.169.846,19 kuna, a izvođači su složni da bi radovi trebali biti privedeni kraju do početka nove školske godine.
Ravnateljica Osnovne škole Domašinec Martina Kivač Županiji je zahvalila što prepoznaje potrebu, ne samo izgradnje i rekonstrukcije, već  cjelokupnog ulaganja u obrazovanje. „Naša je škola već četvrtu godinu gradilište. Nakon izmjene stolarije, dobit ćemo i novi krov, a veselimo se novoj dvorani i dogradnji škole. Idejni projekti su poslani resornom ministarstvu te čekamo suglasnost da krenemo s tom investicijom.“, kazala je ravnateljica Kivač, uz koju su potpisivanju nazočili i ravnatelj OŠ Goričan Zlatko Varošanec te predstavnica OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec Zdenka Bedić, kao i zamjenik župana Josip Grivec te direktor MIN-a d.o.o. Ivan Vinković.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content