Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

MURID-ova priča o medvjediću dio ovogodišnjeg Porcijunkulova

Datum objave: 30. srpnja 2019.

Proteklih godinu dana djeca iz predškolskih ustanova diljem Međimurja i Hrvatske skupljala su svoje igračke i plišance te su ih darovala MURID-u, međimurskom Centru za ranu intervenciju. Više od stotinjak medvjedića tako je našlo svoje mjesto u šatoru u Perivoju Zrinskih gdje se tijekom manifestacije Porcijunkulovo mogu zamijeniti za simboličnu donaciju.
Festival medvjedića priča je koju smo započeli tijekom prošlog Porcijunkulova, a ove godine smo ju nastavili i proširili. Osim što skupljamo financijska sredstva za rad naše udruge, medvjedići za djecu imaju odgojnu vrijednost jer darivanjem drugih pomažemo i sebi.“, istaknula je izvršna direktorica MURID-a Silvija Pucko. Uz to, priča o medvjedićima ima i reciklažnu priču jer zaboravljene igračke mogu nekome drugome izmamiti osmijeh i postati dio nove sretne priče.
Ovogodišnji festival „Budi sretna priča jednog medvjedića“ otvorio je čakovečki glumac Igor Baksa u društvu Muridove maskote - Meda Ranka, a projekt su podržali i župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.
Humanost i solidarnost u Međimurju nema premca, stoga ne čudi ova originalna akcija MURID-a koji je već do sada realizirao mnoge odlične ideje i čiji je rad primjer svima nama.“, poručio je župan Posavec.  Festival medvjedića bit će otvoren cijelo vrijeme Porcijunkulova, a svaki dan određen je nekom temom medvjedića.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content