Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Otvoren dugo iščekivani „Tupkovečki ipsilon“

Datum objave: 13. srpnja 2019.

Mještanima Tupkovca nakon niza godina napokon je ostvarena ne samo želja, već i velika potreba – asfaltiran je tzv. tupkovečki ipsilon, dionica od Vugrišinca do raskrižja koje se grana prema Martinuševcu i Železnoj Gori što je ujedno i poveznica sa susjednom općinom Štrigova. „Nevjerojatno je da u 2019. godini slavimo asfaltiranje ceste, jedan od temeljnih preduvjeta razvoja neke sredine.“, kazao je na svečanosti otvorenja načelnik općine Gornji Mihaljevec Goran Lovrec. Potvrdio je da  je riječ o najvećoj investiciji u posljednjih nekoliko godina, dok predsjednik Vijeća mjesnog odbora Tupkovec Mario Zadravec nije krio zadovoljstvo što je dugo iščekivani projekt, na veliku radost svih mještana, napokon priveden kraju.
„Zbog šljunčanih puteva, bila je prava avantura prolaziti ovuda. Ljeti je neizdrživo bilo zbog prašine, a zimi zbog blata. Sada su ti problemi iza nas.“, objasnio je Zadravec, dok se načelnik Lovrec prisjetio dugog puta koji su prošli od ideje do realizacije projekta. „Projekt je iniciran 2014. godine. U prosincu 2015. započeli smo s izradom projektne dokumentacije, a u kolovozu 2016. izrađen je glavni projekt. Nakon što je u studenom 2016. dobivena suglasnost Općinskog vijeća i izdana građevinska dozvola, projekt smo prijavili na natječaj Mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Nakon provedenog postupka javne nabave krenuli smo s izvođenjem radova koji su započeli 3. prosinca 2018. godine, da bi 6. lipnja radovi uspješno bili dovršeni.“
Asfaltirana je dionica duga 3,3 kilometra, a vrijednost radova iznosila je nešto više od 2,5 milijuna kuna. Da se uistinu radi o važnom događaju potvrdio je dolazak brojnih mještana, kojima se pridružio  i župan Međimurske županije Matija Posavec.
Molitvu i blagoslov dionice predvodio je župnik župe sv. Katarine u Gornjem Mihaljevcu Ivan Vugrinčić, a svoje su vozilo predstavili članovi DVD-a Preseka.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content