Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ljubav prema glazbi i Međimurju spojila međimurske glazbenike u pjesmi „Međimurje, tak mi fališ“

Datum objave: 10. srpnja 2019.

Kad šećem kraj Mure osjećam se kao da sam na vrhu svijeta i što duže hodam po Međimurju to sam sve više očaran našom prirodom, okusima i mirisima.“ – Oduševljen ljepotama kojima je okružen, Zlatko Nedeljko Pepsi, odlučio je napisati pjesmu o svom kraju koji mu je, kako kaže, sve dao. Ideja se razvila početkom godine, tekst pjesme je napisao u jednoj večeri, nakon čega je okupio brojne međimurske glazbenike i krenuo u završnu realizaciju projekta.
Uz Pepsija i njegov bend Genadešus, svoj doprinos pjesmi „Međimurje, tak mi fališ“ dali su Igor Baksa, Gusti Draksar, Zoran Grujić Glaž, Željko Grahovec, Marinko Hodić, Igor Hrustek, Ivica Jurgec, Marija Kupper Jambrošić, Bojan Jambroišć, Kristina Gita Kavran, Željko Kermek Kerma, Julijana Kočila, Srećko Krištofić Srejo, Hrvoje Krištofić Žikac, Gordana Lach, Mladen Magdalenić, Bojan Masnec, Ivan Mikulić, Josip Posavec Joco, Josip Sanjković Mitrica, Robert Sklepić Robi, Andrea i Goran Šafarić, Mirko Švenda Žiga, Ivana Tkalec i Tena Žagar, a snimatelj i montažer spota je Žan Novosel.
Na promociji pjesme i video spota u zgradi Scheier u srijedu, 10. srpnja tražilo se mjesto više. Sam program promocije uz svoj karakterističan humor vodio je Zlatko Nedeljko Pepsi zahvalivši svakom pojedincu koji je dao dio sebe u ovaj projekt. „Želio sam okupiti međimurske glazbenike bez obzira na sve naše razlike, karaktere, emocije i povezati nas kroz dvije stvari koje su nam svima zajedničke i koje volimo – glazbu i Međimurje. Pjesmu smo gradili poput međimurske gibanice, sloj po sloj, od teksta, glazbe, okupljanja ekipe, pronalaska 40 najljepših međimurskih lokacija koje su prikazane u spotu, pa do ovog završnog „cukora“ kojeg smo posipali, a to je promocija spota.“, poručio je.
Da će pjesma i spot postati odličan proizvod za promociju međimurskih ljepota istaknuo je župan Matija Posavec koji je pohvalio i podržao projekt: "Međimurje je rasadnik dobrih pjevača i rasadnik autohtonosti u izvornim popevkama koje mogu biti dobar kulturni proizvod. Kada spojite ljepote Međimurja s dobrom glazbom, kada okupite domaće umjetnike i pjevače, tada to možemo nazvati pravim biserom glazbe kojeg Međimurska županija snažno podupire i koji će sigurno naći put do srca publike širom Međimurja, Hrvatske, ali i do svakog Međimurca i Međimurke diljem svijeta."
Zlatko Nedeljko Pepsi poznati je međimurski pjesnik, glazbenik i komičar iz Miklavca, a upravo je njegovo rodno mjesto uz Muru inspiracija mnogim idejama i projektima koje je do sada odradio. „Mura moja tak mi fališ“ stihovi su iz kojih je nastala pjesma „Međimurje, tak mi fališ“, a poruka koju pjesmom naši glazbenici žele poslati je da moramo biti zahvalni na Međimurju za koje smo premalo svjesni koliko nam daje i koliko nam znači.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content