Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sivica domaćin Županijskog vatrogasnog natjecanja za seniore i seniorke

Datum objave: 7. srpnja 2019.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sivica bilo je domaćin, a Vatrogasna zajednica Međimurske županije organizator Županijskog vatrogasnog natjecanja za seniore i seniorke koje se održalo u subotu, 6. srpnja na stadionu NK Dubrava Sivica.

Ove godine na natjecanju je sudjelovalo 88 natjecateljskih ekipa u 4 kategorije (muški A, muški B, žene A, žene B), a prve tri ekipe iz svake kategorije ostvarile su direktan plasman na državno natjecanje.

Zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec prisustvovao je otvorenju natjecanja gdje je s predsjednikom Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mariom Medvedom i županijskim vatrogasnim zapovjednikom Mladenom Kanižajem pozdravio natjecatelje.

Vatrogastvo u Međimurju ima višegodišnju tradiciju te su dobrovoljna vatrogasna društva često nositelji društvenog života međimurskih naselja. Međimurska županija ima oko 7 500 aktivnih vatrogasaca, od čega je 2 000 mladeži, a natjecanja i smotre samo su dio dobro organiziranog sustava koji je neizostavan dio civilne zaštite.

1. mjesto u kategoriji "Žene A" osvojila je ekipa DVD Palinovec II, a 1. mjesto u kategoriji "Žene B" osvojio je DVD Mali Mihaljevec. 1. mjesto u kategoriji "Muški A" osvojila je ekipa DVD Savska Ves, dok je ekipa DVD-a Čateks Čakovec osvojila 1. mjesto u kategoriji "Muški B".

Djeca iz Međimurja učit će u Newtonovim sobama u Centru LORI, zahvaljujući sporazumu Međimurske županije i Ludbrega
Stotinu darovitih informatičara i IT stručnjaka u Međimurju  okupila Zimska škola informatike
Danas je rođendan Muzeja Međimurja Čakovec, čuvara kulturno-povijesnog blaga našega kraja
Međimurska županija podržava daljnje aktivnosti Centra za pomoć u kući, osnažujući podršku starijim i nemoćnim sugrađanima
Župan Matija Posavec čestitao europskom viceprvaku i najboljem junioru svijeta Svenu Strahiji
Objavljen poziv za turističke manifestacije i dodijeljeni certifikati za postignuća u održivom turizmu
RJEŠENJE o potrebi postupka prethodne ocjene prihvatljivnosti zahvata za ekološku mrežu - Pošumljavanje Donja Dubrava
Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu dara u naravi u obliku poklon bona hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata s područja MŽ
JAVNI NATJEČAJ za sufinanciranje programa i projekata udruga u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024.
Međimurska županija objavila Javni natječaj za su/financiranje programa i projekata udruga koji su od interesa za Međimursku županiju u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024. godini
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content