Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Proslavljen Dan Općine Mala Subotica uz svečanu sjednicu i otvorenje obnovljenog vrtića Potočnica

Datum objave: 5. srpnja 2019.

Dvotjednim bogatim programom uz mnogobrojna kulturno-umjetnička i sportska događanja Općina Mala Subotica obilježava 2. srpnja, dan kada je 1334. godine utemeljena župa u Maloj Subotici. Drugi vikend programa ujedno je i kruna obilježavanja te je svečanom sjednicom povodom svog dana Mala Subotica zaokružila još jednu godinu, što je bila prilika da se sagledaju realizirani projekti i rezultati.
Općina Mala Subotica mjesto je za život dostojan svakog čovjeka
Svečanoj sjednici u Domu kulture nazočili su brojni gosti među kojima zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, međimurski gradonačelnici i načelnici, ravnatelji institucija s područja općine, kao i brojni predstavnici kulturnog, društvenog i političkog života Međimurja.
"Općina Mala Subotica mjesto je za život dostojan svakog čovjeka. Kroz proteklu godinu, ali i prijašnjih godina, zajedno smo radili na boljitak naše zajednice. Primjer je rekonstruirani i dograđeni Dječji vrtić Potočnica u kojemu je osiguran viši standard najmlađima te po prvi puta imamo jasličke skupine u našoj Općini. No, bez ljudi sve te investicije nemaju smisla i stoga zahvaljujem svim udrugama i pojedincima koji unose život u naša naselja.", poručio je u svom govoru predsjednik Općinskog vijeća Male Subotice Mladen Križaić.
Rezultate rada pobrojao je načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc koji je istaknuo da je najveća općinska investicija upravo rekonstrukcija vrtića: "Želimo zadržati mlade u našem kraju i potaknuti ih da se što više uključe u aktivnosti Općine jer nam je svima dobrodošla mladenačka energija i njihove nove ideje. Rekonstruirali smo javnu rasvjetu, uz pomoć Međimurske županije i Hrvatskih cesta riješili smo problematično raskrižje "kod Mandlina", rekonstruirali smo prometnice, a veliki projekt koji želimo realizirati je dnevni boravak za starije i slabije pokretne osobe, uređenje šetnice od Palovca do Male Subotice, kao i aglomeraciju Podturen – Podbrest."
Tamburaški orkestar KUU "Zvon", Puhački orkestar Općine Mala Subotica, pobjednica 1. najglasa OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica Julija Matić, polaznici bubnjarske radionice OŠ Tomaš Goričanec pod vodstvom profesora Nikole Švende te nastup Martine Sabljak i Krunoslava Lajtmana oduševili su prisutne te pokazali da se u Maloj Subotici glazba cijeni i živi.
Zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman pohvalila je ulaganja i ravnomjeran razvoj te uređenje svih naselja Općine: "Pokazali ste da kvalitetno razvijate sve segmente života, a svojim uspjesima i aktivnostima vaše udruge primjer su drugima. Veseli me što smo dogradili još jedan vrtić što predstavlja još jedan korak naprijed ulaganja u odgoj i obrazovanje, a načelniku i općinskom vodstvu možemo samo čestitati na kvalitetnim projektima kojima su uspjeli privući europska sredstva u Međimurje."
U nastavku svečane sjednice podijeljena su javna priznanja i nagrade zaslužnima. Plaketa Općine uručena je Puhačkom orkestru Općine Mala Subotica, Nogometnom klubu Dinamo Palovec i pateru Christophu Hornu, dok su zahvalnice Općine Mala Subotica primili Ljekarne Petek, Karate klub Mala Subotica i Kristijan Srpak. Nagrade za postignute uspjehe na natjecanjima dodijeljene su Aidi Trstenjak, Emi Marčec, Sari Novak, Lovri Farkašu, Filipu Novaku, Ivi Mačeku, Melani Miljančiću, Eliju Hrgoviću, Tinu Hrgoviću, Nikoli Horvatu, Ivi Blažona, Marku Blažona, Dječjoj folklornoj skupini KUU "Zvon", Mihaelu Mezgi, Doroteji Cerovec, Lani Pintarić, Štefanu Granatiru, Franji Križaiću, Petri Piknjač, Evi Trstenjak, Karli Taradi, Filipu Cirkvenčiću, Petri Furdi i Lani Agejev.
Svečano otvoren potpuno obnovljeni Dječji vrtić Potočnica
Sjednici Općinskog vijeća prethodilo je svečano otvorenje rekonstruiranog i dograđenog Dječjeg vrtića Potočnica. Postojeći vrtić povećao je svoj prostor za dodatnih 384, 75 m2 čime je omogućeno uvođenje dviju jasličkih skupina. Ukupna vrijednost projekta je 7.405.027,70 kuna, od čega je 85% sufinancirano europskim sredstvima, dok je preostali iznos osigurala Općina. "Vrtić trenutno pohađa oko stotinjak polaznika o kojima se brine 10 odgajatelja te smo ovim projektom ostvarili dugogodišnji san u kojem najviše uživaju naši najmlađi. Uređen je i okoliš vrtića, nabavljena su nova igrala, a dogradnjom smo dobili dva dodatna boravka za djecu zahvaljujući kojima će od sljedeće pedagoške godine biti uvedena jaslička skupina čime povećavamo naš kapacitet.", rekla je ravnateljica vrtića Lana Puklek. Svečanom otvaranju nazočili su zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman i načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc koji su uz pomoć vrtićanaca prerezali vrpcu. Nakon blagoslova župnika Đure Vukalovića uslijedio je kratki kulturno-umjetnički program u kojem su polaznici vrtića pokazali svoje recitatorske i plesne sposobnosti.


 
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content