Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Nabavljena tri nova sanitetska vozila za Dom zdravlja Čakovec

Datum objave: 3. srpnja 2019.

Dom zdravlja Čakovec opremljeniji je za tri nova sanitetska vozila, objavili su na konferenciji za medije pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić-Grlač i ravnatelj Doma zdravlja Branko Vrčić. Iz decentraliziranih sredstava Međimurske županije za vozila je utrošeno 851.250,00 kn.
Dom zdravlja Čakovec nastavlja praksu obnove voznog parka sanitetskih vozila što je jedna od važnih djelatnosti ove ustanove, objasnio je ravnatelj Vrčić. Služba sanitetskog prijevoza Doma zdravlja Čakovec ima 8 timova u kojima je zaposleno 16 vozača i 8 tehničara. U prosjeku se godišnje obavi 28.000 sanitetskih prijevoza, odnosno prijeđe 780.000 km, a služba je uključena i u hitne prijevoze iz Županijske bolnice Čakovec. „Jako smo osjetljivi na pacijente koji moraju putovati i nastojimo im olakšati komforom. Sanitetska služba dnevno obavi i do 7 odlazaka u Zagreb, a uveli smo i stalnu pripravnost za vozače i medicinske tehničare što sami financiramo. Nastavit ćemo i dalje ulagati u ovaj važan segment. Djelatnost je to koja ne miruje i stoga je iznimno važno kakva je kvaliteta saniteta.“, objasnio je ravnatelj Vrčić te dodao kako Dom zdravlja sveukupno posjeduje 15 sanitetskih vozila, a prije devet godina broj prijeđenih kilometara na godišnjoj razini bio je i do 200.000 km manji.
Ovo je još jedan korak ulaganja i korak naprijed u unapređenju kvalitete i poboljšanju primarne zdravstvene zaštite u Međimurskoj županiji. Ne samo da brinemo o infrastrukturi, organizaciji i suradnji ustanova već i o uvjetima u kojima će djelatnici raditi. Sanitetska služba je važna služba Doma zdravlja za sve pacijente, a kupnjom novoopremljenih vozila unaprijedili smo kvalitetu njihova prijevoza do Zagreba ili unutar Međimurske županije. Unatoč tome što smo imali velika ulaganja, 40 milijuna kuna u novu zgradu Doma zdravlja, nismo zapostavili drugu stranu, sanitet i ambulantne po Međimurju, već kontinuirano ulažemo u sve segmente primarne zdravstvene zaštite i skrbi o pacijentima.“, poručila je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić-Grlač.
Suradnja Međimurske županije i Doma zdravlja Čakovec do sada je polučila investicije vrijedne 61.005,693,69 kuna. Europskim novcem nabavljeno je 710 komada dijagnostičko-terapijske i ostale medicinsko-tehničke opreme za 42 ordinacije, izgrađen je novi Dom zdravlja, a nabavljeno je i 5 novih vozila za projekt „CrossCare – HomeCare“. Nadalje, osigurana su sredstva za dvije specijalizacije, a kroz EU projekt uređene su ambulante i sanitarni čvorovi u ambulantama u Murskom Središću, Nedelišću, Prelogu, Donjem Kraljevcu i Svetoj Mariji.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content