Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Goričanu proslavljen Dan općine

Datum objave: 24. lipnja 2019.

Povodom obilježavanja 24. lipnja, dana općine Goričan i blagdana svetog Ivana Krstitelja u Multimedijalnoj dvorani općine Goričan održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. O događanjima proteklih 365 dana i budućim planovima govorio je predsjednik Općinskog vijeća Goričan Stjepan Ribarić koji je ujedno i otvorio današnju svečanost. Kako se vizura Općine mijenja iz dana u dan, ukratko je opisao načelnik Općine Mario Moharić koji je kazao „U Goričanu ćemo graditi Arheološki park koji je dijelom projekta naziva 'Buđenje', a provodi se u okviru Interreg V Slovenija-Hrvatska, nedavno smo potpisali Ugovor za rekonstrukciju spoja za granični prijelaz Goričan, imamo i europski projekt 'Two rivers one goal' koji se provodi u okviru Interreg V Mađarska –Hrvatska te niz drugih projekata koje ćemo sljedećih godina završiti i otvoriti te sam izuzetno ponosan na sve sumještanke i sumještane koji kontinuirano rade na oplemenjivanju svakodnevnice svih nas zajedno. Hvala Međimurskoj županiji i Županu na kontinuiranoj podršci.
Kako je to živjeti u Goričanu prikazano je u kratkom filmu koji je danas premijerno prikazan na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. „Slika govori više od tisuću riječi, čestitam vam na svim realiziranim projektima i onima koje ćemo uskoro zajedno otvarati. Sretan sam što smo ove godine otvorili i školsku sportsku dvoranu koja je na korist svih stanovnika Općine. Uskoro ćemo potpisati i Ugovor za energetsku obnovu osnovne škole, te ćemo realizirati brojne projekte kako bismo oplemenili svakodnevnicu svih vas koji  živite, radite i djelujete u Općini. Ovom prilikom moram spomenuti i gospodina Stjepana Baranašića koji je u  samo 8 mjeseci  pomogao da se  projekt rekonstrukcije spoja autoceste na granični prijelaz Goričan, potpiše Ugovor i da započnu radovi te mu ovom prilikom zahvaljujem, a svima vama čestitam dan Općine.“, kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec.
Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Vlade Republike Hrvatske Darko Horvat u svom obraćanju napomenuo je kako su neki njegovi kolege zajedno s njim napustili Međimurje, ali samo zato kako bi zajedno participirali da državni novac dođe u međimurske gradove, općine te se samim time pokušava olakšati županijski Proračun, a jedan od takvih primjera je i projekt za koji je zaslužan Stjepan Baranašić. „Jedino zajedničkim radom i kontinuiranom komunikacijom možemo pomoći u realizaciji brojnih želja u Međimurju za koje se svakodnevno borimo.
Na samoj svečanosti tradicionalno su uručena javna priznanja zaslužnim mještanima.
Godišnju nagradu općine Goričan dobili su Tomislav Markušić, Dobrovoljno vatrogasno društvo GoričanStjepan Baranašić.
Zahvalnice su dobili Zvonko Granatir, Josip Brodarić, Marija Blažek, Dora Sisek, Luka Čonkaš i Fran Dolenec .
Za životno djelo nagradu Općine za dugogodišnji rad i promicanje kulturnog života primio je Andrija Ribić.
Kada  svi Međimurci rade s istim ciljem , tada nam je samo nebo granica, a brojni projekti koji se trenutačno provode u Međimurskoj županiji pravi su primjer, a današnja nagrada vjetar u leđa i hvala vam na tome. Čestitam vam Dan općine Goričan.“, rekao je Stjepan Baranašić koji se obratio u ime svih nagrađenih.
Svečanosti sjednice Općinskog vijeća svoju podršku dali su i počasni konzul RH u Mađarskoj Atila Kos te brojni načelnici općina, ravnatelji vrtića, škola, predstavnici javnih i privatnih poduzeća, predstavnici medija te brojni mještani.
Svojim nastupom program su uveličali pjevačka skupina Kulturno umjetničkog društva Goričan i Monika Kos.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content