Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Iz međimurskih općina i gradova prema Vladi Republike Hrvatske poslano 119 projekata

Datum objave: 24. lipnja 2019.

U ponedjeljak, 24. lipnja 2019. u radnom posjetu Međimurskoj županiji boravio je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat. Dočekao ga je župan Međimurske županije sa zamjenicom Sandrom Herman i pročelnicom Upravnog odjela za poslove župana Vesnom Haluga. U Maloj vijećnici održan je radni sastanak kojemu su nazočili i predstavnici Grada Čakovca, zamjenik gradonačelnika Zoran Vidović i pročelnik UO za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću David Vugrinec.
Sjednica Vlade Republike Hrvatske u Čakovcu, 18. srpnja
Po drugi puta u 28 godina u središtu Međimurske županije, gradu Čakovcu, bit će održana sjednica Vlade Republike Hrvatske, najavili su ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i župan Međimurske županije Matija Posavec. Župan Posavec ministru Horvatu uručio je popis projekata od značaja za budući razvoj, prethodno dogovorenih s gradonačelnicima i načelnicima međimurskih općina, s ciljem da se temeljem tih dokumenata definira kvalitetan dnevni red za nadolazeću sjednicu Vlade RH u Čakovcu. „Vlada Republike Hrvatske drugi puta, nakon 14 godina, ponovno dolazi u Međimursku županiju i neće doći praznih ruku. Za datum sjednice dogovorno smo odabrali 18. srpnja 2019. Još jedan pripremni sastanak s gradonačelnicima i načelnicima općina održat ćemo 8. srpnja 2019., kako bismo konačno definirali projekte, odnosno točke sjednice Vlade, s ciljem da svi projekti ugovorima ili zaključcima na ovoj sjednici budu i riješeni. Siguran sam da će velik dio onoga što županija, općine i gradovi predlože biti u najskorije vrijeme i realizirano. Dogovorili smo da će sjednica simbolično biti održana na prostoru bivše vojarne koji je upravo Odlukom Vlade 2005. godine dodijeljen Međimurskoj županiji. Želja nam je pokazati na koji smo način u suradnji Vlade i Međimurske županije taj prostor pretvorili u vrlo funkcionalnu cjelinu. To je model kroz koji bismo željeli i nastaviti našu suradnju.“, poručio je ministar Horvat.
Gradonačelnici i načelnici općina pripremili 119 projekata od značaja za razvoj Međimurja
U veljači ove godine na inicijativu ministra Horvata održan je sastanak u Zagrebu na koji su se odazvali župan Posavec te svi gradonačelnici i načelnici međimurskih gradova i općina s ciljem definiranja koraka vezanih za sjednicu Vlade RH u Međimurju. „Potrebe i želje naših gradonačelnika i načelnika pretočili smo u dokument koji šaljemo na usvajanje Vladi i ministarstvima. Prikupili smo 119 projekata od značaja za budući razvoj naše Županije.“, objasnio je župan Posavec te dodao kako je sama Županija u velikom investicijskom ciklusu. „Većinu tih projekata koji Međimurje čine gradilištem pripremila je i kandidirala Međimurska županija. Naše financijske obaveze su velike, a već sada u planu imamo barem 30-ak novih projekata u raznim područjima. Kada bi dio naših financijskih obaveza preuzela Vlada RH, mogli bismo pokrenuti realizaciju novih  projekata - od dogradnje Srednje škole Prelog, preko rekonstrukcije Doma za starije i nemoćne osobe u Čakovcu, do dogradnje škola u Podturnu, Hodošanu i Donjoj Dubravi. Imamo jako puno kvalitetnih projekata, no nedovoljno sredstava. Zbog toga nam je nadolazeća sjednica izuzetno važna i uvjeren sam da ćemo dobiti podršku Vlade RH.“, zaključio je župan Posavec.
Sastanku je nazočio i zamjenik gradonačelnika grada Čakovca Zoran Vidović koji je kazao kako se i u Gradu Čakovcu provodi niz projekata za koje je potrebna „financijska injekcija“ države. „Pripremili smo šest točaka za koje bismo željeli da se uvrste na dnevni red sjednice Vlade RH. Riječ je o projektima izgradnje nove zgrade Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, rekonstrukcije nadvožnjaka, izgradnje Poduzetničkog inkubatora, rješavanje vlasničkih odnosa zgrade Doma sindikata, dogradnje Osnovne škole Kuršanec te pomoći oko preuzimanja kredita za izgrađenu dvoranu Osnovne škole Ivanovec. Vjerujem i nadam se da će ovi projekti biti prihvaćeni na sjednici Vlade RH, što će nam uvelike pomoći te otvoriti mogućnost da određena financijska sredstva iskoristimo za druge projekte.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Zoran Vidović.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content