Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća počeli Dani Općine Podturen

Datum objave: 21. lipnja 2019.

Na sam blagdan Tijelova u Podturnu je proslavljen Dan Općine, a uz središnji događaj dana, svečanu sjednicu Općinskog vijeća u školskoj sportskoj dvorani, održava se niz vjerskih i sportskih događanja do kraja trajanja općinskih dana. Nakon Ribičkog kupa u organizaciji ŠRD Šaran, svete mise i tijelovske procesije kroz Podturen, na svečanoj sjednici okupili su se brojni mještani i gosti među kojima su bili predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, načelnik Općine Dekanovec Ivan Hajdarović, načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi i župnik Josip Pivar.

"U protekle dvije godine našeg mandata završili smo brojne projekte. Nastavili smo ulagati u naše mlade i njihovo obrazovanje, kontinuirano pomažemo u radu i aktivnostima naših udruga jer one su najbolji promotor općine Podturen. Veseli me da smo primjer kvalitetnog dijaloga i suradnje s nacionalnim manjinama te ćemo i dalje graditi pozitivan odnos. Imamo prekrasnu općinu i na svima nama je odgovornost da radimo najbolje što znamo i možemo.", poručila je predsjednica Općinskog vijeća Općine Podturen Mirjana Murk u prigodnom govoru i poželjela okupljenima toplu dobrodošlicu.

Da se mnogo radilo potvrdio je načelnik Općine Podturen Perica Hajdarović pobrojavši sve aktivnosti i projekte koji su realizirani u posljednjih godinu dana. Napravljen je strateški razvojni plan Općine Podturen, u svim naseljima općine bit će zamijenjena zastarjela javna rasvjeta ekološki prihvatljivom LED rasvjetom. Uređene su biciklističko-pješačke staze, uređuju se sportsko-rekreacijski centri, nova dječja igrališta, a u planu je i nekoliko cestovnih rekonstrukcija kojima ćemo omogućiti sigurniji promet kroz općinu. "Zalažemo se za razvoj svakog sela i jednako ulažemo u razvoj svakog kutka naše općine. Najponosniji sam što stipendiramo 41 studenta jer ulaganje u naše mlade smatramo najboljom dugoročnom investicijom. Imamo 29 udruga koje su nositelji društvenog, kulturnog i sportskog života našeg kraja te zahvaljujući trudu svakog člana, iz dana u dan rastemo kao zajednica i općina.", rekao je načelnik Hajdarović.

Općina Podturen jedna je od najstarijih općina u Međimurskoj županiji, kako je naglasio predsjednik Skupštine Mladen Novak, te svojim primjerom pokazuje kako treba brinuti o svim naseljima općine – "Tek kada su zadovoljni ljudi, općina može napredovati." Zamjenica župana Sandra Herman istaknula je da je ponosna što je Općina Podturen dom brojnim udrugama: "Općinsko vodstvo ulaže u razvoj svakog segmenta potrebnog za napredovanje općine te vidimo da se ulaganje u ljude isplati jer općina živi. Ako nema ljudi, nema života u našim mjestima te hvala svakoj udruzi koja djeluje ne samo na području ove općine, već i svim udrugama Međimurja jer one predstavljaju našu županiju u najboljem svjetlu, ali i okupljaju i spajaju ljude, čuvaju našu kulturu i njeguju naš identitet."

Najsvečaniji dio sjednica bila je podjela priznanja, a odlukom Općinskog vijeća dodijeljena su Marti Mesarek i Karli Mesarek za izvrsna dostignuća u sportskom ribolovu, Slavi Varga za sportska dostignuća u pikadu, Antunu Franjkoviću za vrijedne donacije na čast i ponos mještana Općine Podturen te Verici Novak za 40 godina rada i uspješnog vođenja KUD-a Podturen.

Brojnost i aktivnost općinskih udruga prikazane kulturno-umjetničkim programom

Kulturno-umjetničkim programom dominirali su mladi te su najmlađi članovi KUD-a Podturen i mališani iz Dječjeg vrtića "Mala tratinčica" pokazali da općini Podturen ne nedostaje mlađih generacija, dječje igre i smijeha. Članovi Limene glazbe Podturen, odrasle sekcija KUD-a Podturen, Udruge žena Sivica i Udruge za promicanje kvalitete života "Turen" otplesali su i otpjevali niz međimurskih popevki čime su potvrdili da se međimurska kultura, baština i običaji vjerno njeguju u svim naseljima općine. Aktivnosti vezane uz Dane Općine nastavljaju se sportskim igrama i druženjem udruga, općinskom biciklijadom i utrkom, Memorijalnim turnirom "Darko Tkalec", a Smotra puhačkih orkestara i limenih glazbi koja će biti održana u nedjelju, 24. lipnja dostojno će zatvoriti ovogodišnji bogati program.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content