Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Šesti sastanak projektnog tima u Trentu, Italija

Datum objave: 20. lipnja 2019.

Šesti sastanak koordinacijskog tima projekta održan je 17. i 18. lipnja u Trentu u Italiji.
Šesti sastanak koordinacijskog tima za projekte koji je u Trentu organizirao je domaćin, Autonomna provincija Trentino iz Italije. Cilj sastanka bio je razgovarati o brojnim točkama vezanim za razvoj i provedbu projekta INNO-WISEs financiranog sredstvima programa Interreg Central Europe.
Sastanak je započeo pozdravom predstavnika regionalne vlasti i upoznavanjem organizacije društvenih poduzeća u Trentinu. U istom je kontekstu dana i prezentacija konzorcija CONSOLIDA i njegov model konkurentnosti.
Nakon toga, rasprave su se vodile oko glavnih ciljeva projekta, a jedan od njih odnosi se na provedbu radnog paketa T3. Ocjenjene su povratne informacije projektnih partnera o dizajnu, funkcionalnosti i ostalim komponentama ICT platforme i definirani su koraci za njihovo poboljšanje. Prije početka faze testiranja WISE-a, projektni partneri započet će s potrebnim izmjenama i još jednom testirati platformu kako bi je predstavili u najboljem svjetlu i izbjegli nejasnoće. U vezi s testnom fazom WISE-a, odlučeno je da će određeni broj WISE-ova (5) iz svake partnerske regije (ukupno 20 WISE-a i 200 osoba) sudjelovati i pružiti svoje povratne informacije popunjavanjem upitnika. Ove će povratne informacije biti ključne u daljnjem razvoju platforme i u konačnom rezultatu.
Sastanak se nastavio u vrlo živahnom i osvježavajućem raspoloženju nakon ručka koji je omogućio Cooperativa Relè, društvena zadruga koja se bavi zapošljavanjem u kantinama i ugostiteljstvom, čišćenjem, grafikom i video izradom.
Raspravljalo se i o komunikacijskom paketu projekta. Postignut je značajan napredak, no do kraja projekta preostaje još nekoliko zadataka. Oni između ostalog uključuju izdavanje dvaju biltena, realizaciju videozapisa s pričama, četvrtu i vjerojatno petu infografiku i još mnogo toga. Nakon sažetka radnog paketa T3., raspravljalo se o aktivnostima vezanim uz radni paket T4 koje uključuju: licem u lice (povratne informacije iz Slovenije), vrijeme i pripreme iz drugih zemalja i materijal / sadržaj platforme. Također, raspravljalo se i o uključenosit WISE-a u nadolazeći Masterclass. Nadalje, partneri su nastavili s pripremama, bilježenjem vremena i prvim povratnim informacijama za MOOC.
Na kraju dana održao se Upravni odbor kako bi analizirao napredak i postignuća projekta, poput rezultata koji su ostvareni do trenutnog stanja. Upravni odbor je također pozdravio BARKA-u, službenog novog poljskog projektnog partnera koji korak po korak prati provedbu projekta i značajno doprinosi njegovom razvoju. Na kraju sastanka utvrđeni su rokovi za buduće rezultate kao i za sastanke.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content