Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Predstavnici Gospodarsko-socijalnog vijeća Međimurske županije na studijskom putovanju u Primorsko-goransku i Istarsku županiju

Datum objave: 19. lipnja 2019.

U okviru projekta „Povećanje efikasnosti i održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurske županije i Varaždinske županije“ od 12. do 14. lipnja 2019. organizirano je studijsko putovanje u Primorsko-goransku i Istarsku županiju.
Prvog dana predstavnici gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske i Varaždinske županije nazočili su 26. sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća Primorsko – goranske županije. Predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća u Primorsko-goranskoj županiji Damir Bačinović u izvješću o radu za prošlu godinu istaknuo je da su se uglavnom bavili gospodarskim temama, prvenstveno brodogradilištem 3. maj i društvima vezanima uz tu tvrtku. Sudionike je pozdravio i zamjenik župana Petar Mamula koji je istaknuo zadovoljstvo kvalitetom tripartitnog dijaloga koji se u Primorsko-goranskoj županiji njeguje godinama. Zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije Bojana Hribljan predstavili su članovima Gospodarsko-socijalnog vijeća Primorsko-goranske županije probleme u svojim županijama, a također im je predstavljen projekt koji je usmjeren na povećanje učinkovitosti i održivosti rada triju županija.
Domaćini su organizirali posjet Primorsko-goranskoj Kašetici gdje su predstavljeni autohtoni proizvodi zeleno-plave županije i razgledavanje Rijeke.
Posjet Istarskoj županiji organiziran je drugog dana studijskog putovanja. U Istarskoj županiji u Puli  sudionike studijskog putovanja primila je zamjenica župana Sandra Ćakić Kuhar i predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća Istarske županije Rajko Kutlača. Upoznali su ih gospodarstvom i gospodarskim razvojem te Gospodarsko-socijalnim vijećem Istarske županije. U razmjeni iskustava, nakon što je predstavljen Projekt  istaknuto je da se susreću s istim ili sličnim problemima i još jedno je naglašen značaj tripartitnog socijalnog dijaloga. 
Izravna razmjena iskustava svakako će pridonijeti boljem razumijevanju i kvaliteti socijalnog dijaloga te uspješnijem radu gospodarsko-socijalnih vijeća.
                               

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content