Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Vidovčice i Vidovčani brojnim događanjima slave dan Općine Donji Vidovec

Datum objave: 16. lipnja 2019.

Općina Donji Vidovec svečanom je sjednicom Općinskog vijeća u subotu, 15. lipnja, započela sadržajan program proslave svoga zaštitnika sv. Vida. U kratkom prigodnom obraćanju okupljenima u Domu kulture predsjednik Općinskog vijeća Josip Jambrešić istaknuo je da se u Donjem Vidovcu radi složno i na dobrobit svih mještana: "Zadovoljstvo mi je voditi ljude i Vijeće u kojem nije bitno tko je iz koje političke opcije, već zajedničkim snaga radimo da naša zajednica iz dana u dan bude sretnija i kvalitetnija."

Proteklo razdoblje za Općinu Donji Vidovec bilo je turbulentno, na što je podsjetio načelnik Općine Josip Matulin: "Uz mnogo odrađenih aktivnosti i radosnih trenutaka zadesila nas je velika tragedija u kojoj smo izgubili našeg mještana te nas je na najgori način podsjetila koliko život može biti okrutan i nepredvidljiv. Nastavljamo sa zacrtanim planovima dovršenja Interpretacijskog centra "Dravski zlatari" koji je naš kapitalni projekt i kojim ćemo dostojno očuvati našu tradiciju zlatarenja po kojoj smo nadaleko poznati. Zahvaljujući sinergiji Vidovčica i Vidovčana, potpori Međimurske županije, Turističke zajednice MŽ i državnih institucija, Donji Vidovec razvija se u dobrom smjeru."

Svečanoj sjednici prethodila je podjela nagrada za novorođenčad u iznosu od 1000 kuna za djecu rođenu u 2018. godini. Načelnik Matulin s ponosom je istaknuo da broj rođenih u Općini raste te je dodijeljeno 11 potpora. S obzirom na porast broja djece posljednjih godina, dolazi do potrebe za proširenjem vrtića i otvaranjem jasličke skupine što je jedan od budućih prioriteta razvoja mjesta.

Čestitke na realiziranim planovima i uspjesima uputio je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, poručivši da je Donji Vidovec sredina u kojoj se puno radi, u kojoj vlada sloga, a rezultati vrijednog rada sve su vidljiviji. "Donje Međimurje ima puno za ponuditi i svi zajedno moramo raditi da naš kraj postane turistički što prepoznatljiviji. Brojni projekti već su u fazi realizacije, a Međimurska županija uvijek će podupirati ne samo razvoj turizma, već kontinuiranim ulaganjem u obrazovanje, zdravstvo i gospodarstvo, želimo da svaka općina i mjesto razvije svoj puni potencijal.", rekao je zamjenik Grivec.

Ispred donjomeđimurskih općina, načelnik Općine Donja Dubrava Marijan Varga čestitao je mještanima Donjeg Vidovca njihov dan: "Donjomeđimurske općine već dugi niz godina surađuju kroz brojne projekte koji nas spajaju, jednako kao što nas spajaju i kultura, baština, način života, volja za radom i napretkom. Kada spojimo naše turističke prednosti i predstavimo ih na ispravan način, obitelji donjeg Međimurja neće morati iseljavati jer će biti otvorena nova radna mjesta zahvaljujući potencijalu kojeg imamo."

Sjednici su nazočili lokalni politički dužnosnici, načelnici susjednih općina i ravnatelji institucija, a kulturno-umjetničkim programom svečanost su obogatili Zbor umirovljenika Donji Vidovec, mlada pjevačica Tena Panić i rođeni Vidovčanin, glazbenik i kantautor Martin Srpak.

Održan Festival folklora i tradicije "Vidovo 2019"

Tradicionalni Festival folklora i tradicije "Vidovo 2019" održan je na prostorima Sportskog parka "Kalanica" gdje su brojni okupljeni uživali u prikazima bogate kulture i baštine Međimurja. Uz domaćine, KUD Donji Vidovec, predstavili su se KUD "Seljačka sloga" iz Donje Dubrave, KUD Kotoriba i Hrvatsko kulturno društvo "Međimurje" iz Ljubljane, a pjesmom Tena Panić i Martin Srpak.

Dani Općine Donji Vidovec nastavljaju se uz mjesno proštenje, cjelodnevno druženje i posljednje kolo prvenstvene nogometne utakmice između domaćeg NK Vidovčan i NK ČSK iz Čehovca.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content