Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Pod motom „Mi stvaramo prilike!“ u Nedelišću otvoren 21. Međunarodni sajam poduzetništva MESAP

Datum objave: 14. lipnja 2019.

Sredina lipnja već je više od dva desetljeća vrijeme održavanja jednog od ponajboljih regionalnih sajmova u Hrvatskoj - sajma poduzetništva MESAP. Trodnevni sajam u Nedelišću središnji je događaj za poduzetnike i obrtnike, a kroz više od dvadeset godina stvorio je kredibilitet kojime se izlagačima i posjetiteljima jamči kvalitetna usluga.
Svečanosti otvorenja 21. izdanja Međunarodnog sajma poduzetništva „MESAP 2019.“ koji se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstva poljoprivrede nazočili su predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, zamjenica župana Sandra Herman, potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, gradonačelnici Preloga i Murskog Središća, Ljubomir Kolarek i Dražen Srpak, zamjenik gradonačelnika grada Čakovca Mario Medved, župan Občine Središče ob Dravi Jurij Borko, predsjednik HGK Županijske komore Čakovec Mladen Križaić, predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak, zamjenik predsjednika općine Osečina Nenad Stevanović, direktorica HGK – Županijske komore Virovitica Kristina Pleša, pročelnica Upravnog odjela za poslove župana Međimurske županije Vesna Haluga, pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Međimurske županije Darko Radanović te ostali predstavnici političkog, društvenog i gospodarskog života Međimurja koje su ispred domaćina ugostili načelnik Općine Nedelišće Darko Dania te zamjenici Željko Kacun i Nikola Novak. 
Prigodnim riječima okupljenima se najprije obratio direktor sajma Vitomir Kirić. Ušli smo u treće desetljeće i ako smo uspješno prebroditi 20 godina, vjerujem da je pred Mesapom svjetla budućnost. Postoje novi vidovi trgovine, no ono što pružaju sajmovi poput Mesapa je nešto posebno upravo zbog neposrednog kontakta proizvođača, proizvoda i usluga s potencijalnim kupcem.“, zaključio je te dodao kako do prije nekoliko godina poduzetnici nisu imali posla, a danas jedva imaju vremena zbog nedostatka kvalitetne radne snage. Na činjenicu da se u Nedelišću posebno njeguje dugogodišnja tradicija sajmovanja posebno je ponosan načelnik Darko Dania koji je organizatorima čestitao na odlično obavljenom poslu, a da je MESAP postao sinonim za sajmovanje, izlaganje, poslovne susrete i promociju za međimursko poduzetništvo i obrtništvo, ali i za turizam, poljoprivredu, kulturu i tradiciju zaključila je zamjenica župana Sandra Herman. Veseli me što se posljednjih nekoliko godina ovdje dešavaju nove aktivnosti, a spomenula bih nedavno pokrenuti projekt Regionalnog placa koji nudi mogućnost izlaganja ne samo proizvođačima naše, već i susjednih županija, a mnogima i je poslužio i kao primjer pa su i sami počeli organizirati slične sajmove“. Posljednji je za govornicu stao predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak koji je ujedno otvorio MESAP 2019. Hvala svim izlagačima što su odvojili svoje vrijeme. Vjerujem da će 21. Mesap biti dobitni, ujedno dobar temelj za budućnost.“
U danima vikenda MESAP će biti glavno odredište svima koji žele biti konkurentniji na tržištu, održati postojeće poslovne kontakte i privući nove korisnike svojih proizvoda i usluga. Da je riječ o značajnoj sajamskoj manifestaciji potvrdila je brojka od oko 150 izlagača iz Hrvatske i susjedne Slovenije, a prema riječima organizatora, u tri dana održavanja očekuje se nekoliko tisuća posjetitelja. Na sajmu su se predstavili brojni izlagači iz Međimurja i susjednih županija, a među njima i pročelnica Odjela za preddiplomski stručni studij Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima Marcela Andreata-Koren koja je predstavila stručni studij poljoprivrede te kazala kako iznimno mnogo studenata dolazi iz Međimurske županije, a njihov je glavni naum poljoprivrednike učiniti poduzetnima.
U subotu će se održati natjecanja u kuhanju bograča. dok je nedjelja rezervirana za konjičku izložbu te kulturno-umjetnički program počevši od izložbe starih traktora do koncerta Etno duo Goga i Željko te Kaj jazzera. Ni ove godine neće izostati stručnih predavanja, a bit će održana i izložba malih životinja u sva tri dana koju je moguće razgledati od 9 do 20 sati. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content