Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana svečana sjednica povodom ulaska Muškog rukometnog kluba Čakovec u 1. Hrvatsku rukometnu ligu

Datum objave: 9. lipnja 2019.

Igrači Muškog rukometnog kluba Čakovec upornim radom, trudom i disciplinom ostavili su velik trag u protekloj sezoni. Brojni simpatizeri i podupiratelji rukometa okupili su se u hotelu Castellum na svečanoj sjednici Muškog rukometnog kluba Čakovec, simboličnog naziva „Rukomet se vratio u Čakovec“. Uz igrače prve momčadi, trenere, članove i vodstvo kluba svečanosti su prisustvovali župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik čakovečkog gradonačelnika Zoran Vidović, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac te predstavnici sponzora kluba i sportskih zajednica. Povod svečanosti najveći je uspjeh kluba od njegova osnutka, naslov prvaka 2. HRL Sjever te ulazak seniorskog sastava u 1. HRL Sjever, ali i činjenica da su čakovečki rukometaši u završnici kupa Republike Hrvatske igrali rame uz rame s klubovima premijerligašima, velikanima hrvatskog rukometa poput RK „PPD Zagreb“, RK „Nexe“ i RK „Dubrava“.

Prvoj je momčadi čestitke na plasmanu u 1. Hrvatsku rukometnu ligu uputio predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac te kapetanu seniorske ekipe Nikoli Peteku predao pehar. „Međimurje i grad Čakovec imaju dugu rukometnu tradiciju te i u povijesti bilježe iznimno dobre rukometne rezultate. Drago mi je da se čakovečki klub na velika vrata vraća i nadam se da ćete kroz godinu, dvije ostvariti željeni san, plasman u Premijer ligu. Činjenica je da se u Čakovcu oduvijek radilo s mladim igračima i to je jedini način da i dalje ostvarujete dobre rezultate.“, poručio je prvi čovjek Hrvatskog rukometnog saveza. Čestitkama se pridružio i zamjenik čakovečkog gradonačelnika Zoran Vidović, a župan Međimurske županije Matija Posavec poručio je da ukoliko postoje vjera, motivacija i svijest vlastite sposobnosti, dolaze i rezultati. „Kao klub uspješno ste savladali brojne izazove te danas slavite veliki uspjeh, koji će u budućnosti zasigurno rasti. Čestitam vam te ujedno pohvaljujem vaš rad s mladima što smatram iznimno važnim. Rukomet u našem kraju ima veliku tradiciju i snagu što nam je potvrdilo i Europsko prvenstvo održano u Varaždinu koje je za nas pored sportskog, imalo i veliki turistički i gospodarski značaj. S obzirom na dobru suradnju s Hrvatskim rukometnim savezom uvjeren sam da će u budućnosti u našoj sredini biti još kvalitetnih manifestacija.“, poručio je župan Posavec.
„Rukomet je u Međimurju tradicionalni sport koji ljudi vole i žele pratiti što smo imali prilike vidjeti na utakmici četvrtfinala kupa Hrvatske u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu kada je više od tisuću navijača pratilo naš tim na putu prema polufinalu.“, kazao je predsjednik Muškog rukometnog kluba Čakovec Ivan Horvat.
Predsjednik Horvat predstavio je i maskotu koja će Klub pratiti u nadolazećoj sezoni.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content