Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Županijska bolnica Čakovec domaćin 5. dana bolničke prehrane

Datum objave: 7. lipnja 2019.

Županijska bolnica Čakovec zajedno s Hrvatskim društvom nutricionista i dijetetičara u Međimurskoj županiji po prvi puta organizira  5. dane bolničke prehrane, stručno-znanstveni skup za nutricioniste/dijetetičare, liječnike, medicinske sestre i ostale zdravstvene djelatnike uključene u skrb o edukaciji i prehrani bolesnika. Otvorenje skupa kojem su nazočili emitenti stručnjaci iz Hrvatske održano je u petak, 7. lipnja 2019. u dvorani Scheier, a otvorila ga je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić-Grlač. „Iznimno mi je drago da je dvorana Scheier puna, to je dobar pokazatelj ali i podrška svemu onome što u Međimurskoj županiji radimo za zdravstvo. Pored ulaganja u infrastrukturu, trudimo se da uvjeti rada u bolnici i drugim zdravstvenim ustanovama budu na visokoj razini, a drago mi je kada se zdravstveni djelatnici educiraju i stječu nova znanja koja će u krajnjoj liniji biti za dobrobit pacijenata. Ovakvi skupovi iznimno su važni i korisni.“, poručila je pročelnica Tošić-Grlač. Okupljene su pozdravili ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Tomislav Novinščak i predsjednica Hrvatskog društva nutricionista i dijetetičara Eva Pavić.
Dani bolničke prehrane tradicionalno se održavaju od 2011. godine, s ciljem primjene znanstvenih i stručnih saznanja u području dijetetike i unapređenja prehrane bolesnika. Ovogodišnja tema je šećerna bolest, pa su tako stručnjaci pripremili predavanja o mogućnostima i izazovima u liječenju, dijabetesu i debljini, modernoj terapiji šećerne bolesti tipa 1, usvajanju životnih navika važnih za unapređenje zdravlja i prevenciju šećerne bolesti i slično. U Republici Hrvatskoj ima preko 300.000 registriranih osoba sa šećernom bolešću, a procjenjuje se da je ukupan broj oboljelih oko 450.000. 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content