Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Nagrađen 21 rad djece i mladih Međimurske županije na temu „Katastrofe i snage sustava civilne zaštite“

Datum objave: 6. lipnja 2019.

S ciljem podizanja svijesti o postojanju prijetnji od prirodnih i tehničko-tehnoloških katastrofa, Ravnateljstvo civilne zaštite raspisalo je natječaj za likovne, literarne i foto radove djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim potrebama za školsku godinu 2018./2019., na temu „Katastrofe i snage sustava civilne zaštite“. Posebna priznanja najboljima dodijelili su župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik župana Josip Grivec, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Međimurske županije te Ladislav Söke iz Službe civilne zaštite Čakovec.
Na natječaj pristiglo 487 radova
„Posljednjih devet godina organiziramo natječaj za likovne, literarne i foto radove na temu civilne zaštite. Djeca i mladi rado se odazivaju te su vrlo kreativni na temu prirodnih i tehničko-tehnoloških nesreća te operativnih snaga u sustavu civilne zaštite. Na taj način kod naših najmlađih podižemo svijest o potencijalnim opasnostima, prevenciji i civilnoj zaštiti“, objasnio je Söke, a čestitkama mladim kreativcima na odličnim uradcima pridružio se i načelnik Stožera Grivec. Ove se godine na natječaj odazvalo 19 osnovnih škola, 15 vrtića te 2 srednje škole s ukupno 405 likovnih, 25 literarnih i 57 foto radova.
Župan Matija Posavec naglasio je da je riječ o hvalevrijednoj akciji koja o sustavu civilne zaštite educira od najranije dobi te dodao da se po broju sudionika Međimurska županija nalazi u državnom vrhu. „Čestitke svim učenicima koji su sudjelovali i pokazali svoju kreativnu stranu, ali što je još važnije, dobili nova saznanja o važnosti sustava civilne zaštite. Veliko hvala i mentorima na njihovom trudu i vremenu. Uvijek nam je zadovoljstvo okupiti se te zaslužnima uručiti nagrade - posebno kada se radi o djeci i mladima što je u posljednje vrijeme vrlo često,“ kazao je župan Posavec te pozvao vrtićarce, osnovnoškolce i srednjoškolce da se i iduće godine odazovu pozivu na natječaj.
Dobitnici priznanja
U kategoriji dječjih vrtića priznanja za najuspješnije likovne radove dodijeljena su Loti Lebar i Iskri Kuretić iz DV „Cvrčak“, PO „Maslačak“ Čakovec te Rei Horvat iz DV „Klinčec“ Donja Dubrava. U kategoriji osnovnih škola nagrađeni su Nera Košak iz OŠ Hodošan, Neva Novak iz OŠ „Tomaša Goričanca“ Mala Subotica, Ognjen Bunjac iz I. OŠ Čakovec, Lana Furdi iz OŠ Domašinec, Lana Zadravec iz OŠ Hodošan, Srđan Ignac iz OŠ Kuršanec, a u kategoriji likovnih radova djece i mladih s posebnim obrazovnim potrebama priznanja su uručena Mihaelu Domniću iz OŠ Štrigova, Adelisi Oršoš iz OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec te Vanesi Varošanec iz OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec, PŠ Mačkovec. Nagradu za najbolje literarne radove dobili su Petar Kuhanec iz OŠ Hodošan, Franka Novak iz OŠ „Tomaša Goričanca“ Mala Subotica, Neva Novak iz OŠ „Tomaša Goričanca“ Mala Subotica, Ella Strahija iz OŠ Hodošan, Vanesa Jalušić iz OŠ Podturen te Dorotea Podvez iz OŠ Gornji Mihaljevec. Za najbolje foto radove nagrađeni su srednjoškolci Tatjana Bogomolec, Marko Kiš i Doroteja Lisjak iz Graditeljske škole Čakovec.
Dvoje učenika osvojilo je nagradu na državnoj razini – za svoj likovni rad Nera Košak iz OŠ Hodošan osvojila je 1. mjesto, a Srđan Ignac iz OŠ Kuršanec treće.
Priznanja su uručena i mentorima, a oni su: Nikolina Pikl, Robertina Brica, Marianne Mrnjavec, Ida Domišljanović, Dragutin Balent, Jasminka Štefić, Jasminka Drabić, Emina Kefelja, Vera Pongrac, Spomenka Tomac, Ladislava Šestak Horvat, Ljiljana Rinkovec, Nenad Kipke, Ivana Horvat, Lidija Novak Levatić, Anastazija Anka Balent i Ivan Čondor.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content