Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Tri humanitarne i javnozdravstvene akcije u centru Čakovca

Datum objave: 25. svibnja 2019.

Na čakovečkom Trgu Republike brojne Međimurke i Međimurci podržali su humanitarne i javnozdravstvene akcije koje su održane u subotu 25. svibnja 2019.
Na terasi Gradske kavane aktivisti Međimurske zaklade solidarnosti „Katruža“ prodavali su katruže u humanitarne svrhe. Sav novac od prodaje namijenjen je bolesnima s područja Međimurske županije, a brojni građani kupnjom katruža pridonijeli su uspješnosti dobro poznate proljetne akcije „Katruže za katružu“.
U neposrednoj blizini svoje su radove povodom Svjetskog dana multiple skleroze izložili članovi Društva multiple skleroze Međimurske županije. Kao zaštitni znak odabrali su narančastu ružu.
Cvjetovima irisa i plavim vrpcama ukazano je na opasnost raka debelog crijeva, a građani su simboličnim donacijama podržali rad Županijske lige protiv raka Čakovec i kluba ILCO. Građani su se putem promotivnih materijala mogli upoznati s opasnostima i mogućnošću prevencije raka i ostalih bolesti debelog crijeva.
U okviru akcije prodavane su i ulaznice za humanitarnu akciju ''Zajedno protiv raka pjesmom, plesom i modnom revijom 2019.'' koja će biti održana u četvrtak, 6. lipnja 2019. s početkom u 19 sati u Centru za kulturu Čakovec. Cijena ulaznica iznosi 30 kuna, a  prikupljeni novac bit će korišten za rehabilitaciju članova klubova koji djeluju unutar Lige.
Tri cvijeta za tri svrhe – katruže, irisi i ruže zamirisat će u domovima brojnih sugrađana koji kao i uvijek rado podržavaju humanitarne akcije namijenjene onima kojima je to najpotrebnije.


 
 
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content