Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Velikoj vijećnici Međimurske županije održan Okrugli stol o pitanjima sukoba interesa u obnašanju dužnosti u jedinicama lokalne i područne samouprave

Datum objave: 23. svibnja 2019.

Na inicijativu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u Velikoj vijećnici Međimurske županije u srijedu 22. svibnja 2019. održan je Okrugli stol o pitanjima sukoba interesa u obnašanju dužnosti u jedinicama lokalne i područne samouprave. Okruglom stolu nazočili su članica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Aleksandra Jozić-Ileković, savjetnik u Uredu Povjerenstva Ivan Matić, župan Međimurske županije Matija Posavec, županijski pročelnici, vijećnici, načelnici međimurskih općina, članovi Antikorupcijskog povjerenstva Međimurske županije, članovi Koordinacije za ljudska prava Međimurske županije, predstavnici nacionalnih manjina, zdravstvenih ustanova i drugi.
Prema riječima predsjednika Antikorupcijskog povjerenstva Međimurske županije Zlatka Horvata, na ovaj se način nastojala potaknuti diskusija o pojedinim pravima i obvezama iz Zakona o sprečavanju sukoba interesa koji među dužnosnicima izazivaju najviše prijepora. Jedan od ciljeva je i pomnije planiranje preventivnih, prije svega edukativnih aktivnosti Povjerenstva i utvrđivanje korisnih prijedloga za poboljšanje normativnog okvira za reguliranje sukoba interesa.
Župan Međimurske županije Matija Posavec pozdravio je inicijativu te iznio stajalište da je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa jedna od najvažnijih i najkorisnijih hrvatskih institucija, prvenstveno zbog snažnog preventivnog djelovanja, edukativnih aktivnosti i nastojanja širenja svijesti o antikorupciji. Borba protiv korupcije jedna je od ključnih zadaća našeg društva. Drago mi je da je i naše Antikorupcijsko povjerenstvo vrlo proaktivno, dok je s druge strane Međimurska županija već nekoliko godina na glasu kao jedna od najtransparentnijih hrvatskih županija. Transparentan rad dužnosnika čini temelj povjerenja građana u institucije.“, poručio je.
Članica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Aleksandra Jozić-Ileković napomenula je kako je ovo samo jedan u nizu okruglih stolova koje iniciraju diljem Hrvatske s idejom da se antikorupcijska tijela nađu na jednom mjestu i rasprave o zajedničkim temama. Poručila je da je antikorupcija tema koja kontinuirano zahtjeva poboljšanje te je od velike važnosti da javnost na nju obrati pozornost. Upravo Antikorupcijsko povjerenstvo Međimurske županije na raspolaganju je svim građanima Međimurske županije za prijavu sumnje na koruptivno postupanje, a iz Povjerenstva najavljuju tribine, javne rasprave i edukacije namijenjene mlađoj populaciji građana. 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content