Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana 4. sjednica Stožera civilne zaštite Međimurske županije

Datum objave: 22. svibnja 2019.

U Velikoj vijećnici Međimurske županije održana je četvrta sjednica Stožera civilne zaštite Međimurske županije. Zadaće utvrđene Programom aktivnosti Vlade Republike Hrvatske u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republike Hrvatsku u 2019. godini, analiza protupožarne sezone u 2018. godini te usvajanje Plana rada Stožera civilne zaštite Međimurske županije u pripremi protupožarne sezone u 2019. godini neke su od točaka dnevnog reda o kojima su izvijestili županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Kanižaj te načelnik Stožera civilne zaštite Međimurske županije te zamjenik župana Josip Grivec.
Na području Međimurske županije u 2018. godini zabilježeno je 839 intervencija, što predstavlja smanjenje u odnosu na 2017. godinu. Zabilježeno je 207 požara, 288 tehničkih i 344 ostalih intervencija. Broj požara u tendenciji je pada, ali je broj tehničkih intervencija u blagom porastu,“ kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Kanižaj te stavio naglasak na preventivnu djelatnost članova Stožera. Načelnik Josip Grivec istaknuo je kako dobrovoljna vatrogasna društva u organizaciji sa školama i vrtićima provode pokazne vježbe, preventivna predavanja i slično, dok se s druge strane i odrasle redovito upozorava na preventivno ponašanje te zabranu loženja vatre bez nadzora i osiguranja mjesta loženja na otvorenom prostoru.
Stožer civilne zaštite Međimurske županije usvojio je Plan rada Stožera civilne zaštite Međimurske županije u pripremi protupožarne sezone u 2019. godini. Zbog povećane opasnosti od požara tijekom ljetnih mjeseci, članovi Stožera u srpnju i kolovozu pojačano će pratiti, usmjeravati i koordinirati subjekte odgovorne za poduzimanje mjera zaštite od požara. Jednoglasno je usvojen i županijski financijski plan za provođenje zadaća iz područja zaštite od požara s naznakom visine troškova upućivanja vatrogasaca i tehnike na dislokacije na priobalni dio Republike Hrvatske za 2019. godinu. Financijska sredstva za rad Zapovjedništva za gašenje velikih požara otvorenog prostora Međimurske županije u pripremi protupožarne sezone u 2019. godini osiguravaju se u Proračunu Međimurske županije za 2019. godinu. Planom su osigurana sredstva za dislokaciju, koja će na kraju sezone biti refundirana od strane Hrvatske vatrogasne zajednice.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content