Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana skupština Vatrogasne zajednice Međimurske županije

Datum objave: 12. svibnja 2019.

U Društvenom domu Čehovec održana je skupština Vatrogasne zajednice Međimurske županije kojom je obilježen Dan vatrogastva i blagdan svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca.
Na samom početku izvješće o radu u 2018. godini prezentirao je zapovjednik Mladen Kanižaj koji je istaknuo da Vatrogasna zajednica MŽ broji 6 335 članova, a tijekom protekle godine zabilježeno je ukupno 839 intervencija što predstavlja smanjenje za 164 intervencije u odnosu na 2017. godinu. Brojna vatrogasna natjecanja ispunila su 2018. godinu, pri čemu su najviše ponosni što se KUP natjecanja HZV-a održao u Čakovcu uz domaćinstvo VZG Čakovca te na rezultate Državnog natjecanja vatrogasne mladeži koje se održalo u Zadru, a natjecalo se 8 ekipa iz naše županije koje su pokazale zavidne sposobnosti. Zahvaljujući ostvarenom rezultatu, ekipa mladeži žena DVD-a Šandorovec predstavljat će Hrvatsku i Međimurje na vatrogasnoj olimpijadi u Švicarskoj u srpnju ove godine. Uz sudjelovanje na natjecanjima, odrađene su 57 taktičko pokazne vježbe na kojima je sudjelovalo 714 sudionika te je 351 polaznik prošao obuku za neko od vatrogasnih zvanja.
Vatrogasna zajednica Međimurske županije prošle je godine obilježila 25 godina djelovanja na što je iznimno ponosan predsjednik Mario Medved: "Tradicija vatrogastva u Međimurju iznimno je jaka što pokazuje broj članova. Zahvaljujući našim profesionalcima i dobrovoljcima intervencije se održavaju pravovremeno i kvalitetno, a vatrogasci su dio mnogih događanja unutar naše zajednice."
Skupština je bila prilika za podjelu zahvalnica i priznanja najzaslužnijim pojedincima i društvima. Tako su priznanja primili DVD Mursko Središće, DVD Donja Dubrava, DVD Prelog, DVD Mala Subotica, DVD Vratišinec  i DVD Palinovec te DVD Čateks. Za domaćinstvo natjecanja priznanja su primili DVD Sveti Martin na Muri i DVD Mali Mihaljevec, a od pojedinaca Stanko Vugrinčić i Marijan Kovačić.
"Iako smo najmanja županija, imamo najviše vatrogasaca po glavi stanovnika, a naša su budućnost dvije tisuće mladih vatrogasaca diljem Međimurja. Županija će i nadalje pomagati rad VZMŽ za što smo i ove godine namijenili sredstva u Proračunu kako bi naši vatrogasci unaprijedili svoj rad te nabavili novu opremu i vozila. Iskreno čestitam Zlatku Marciušu iz Nedelišća koji je dobitnik plakete i priznanja s likom Stjepana Gjure Deželića Hrvatske vatrogasne zajednice te Greti Dovečer, Robertu Škvorcu, Tatjani Bogomolec i Iris Todorović na nagradama za foto, likovne i literarne radove.", poručio je župan Međimurske županije Matija Posavec i zajedno s predsjednikom Skupštine Međimurske županije Mladenom Novakom zahvalio vatrogascima na požrtvovnosti i trudu koji daju.

 
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content