Hrvatska zajednica županija provela je foto natječaj „Volim svoju županiju“ te ljubitelje fotografije još jednom potaknula da kroz objektive svojih fotoaparata zabilježe ono najbolje od županija u kojima žive. U mjesec i pol dana, koliko su sudionici imali vremena predati svoje radove, prijavljeno je 3667 fotografija.

Stručni žiri predvodila je profesionalna fotografkinja Mare Milin, a radove su ocjenjivali i Ivana Gusak Galić iz Osječko-baranjske županije, Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske županije te Karlo Frljužec iz Krapinsko-zagorske županije.

Žiri je odabrao 21 fotografiju za svaku hrvatsku županiju i Grad Zagreb, a one ulaze u postav putujuće izložbe „Volim svoju županiju“. Najviše glasova prikupila je fotografija „Noć na Vidovoj gori“ autora Božana Štambuka iz Splitsko-dalmatinske županije s osvojenih 38 bodova. Slijedi „Zjenica močvare“ Ivana Kapovića iz Dubrovačko-neretvanske županije s osvojenih 37 bodova te „Lege“ Mateja Snopeka iz Osječko-baranjske županije s osvojenih 36 bodova.

Poznata fotografkinja iz Pribislavca Miroslava Novak za fotografiju „Međimurski starinski kolač moje bake (štrukli)“ osvojila je 34 boda te dijeli šesto mjesto s još dvije fotografije. 

„Ponosna sam što je moja fotografija proglašena najboljom za našu županiju i što će ista biti u putujućoj izložbi po cijeloj Hrvatskoj. Lijepo je znati da je tvoj rad prepoznat između njih 3667 iz cijele Hrvatske. To je velika čast za mene, ali i za naše Međimurje. Željela sam prikazati naš tradicijski kolač i vrijedne međimurske ruke u kojima se vidi sav trud i rad,“ kazala je Miroslava.

Otvaranje prve izložbe četvrtog kruga foto natječaja „Volim svoju županiju“ održat će se 17. svibnja u Šibeniku, nakon čega kreće na putovanje po Hrvatskoj.  

Međimurska županija Miroslavi Novak čestita na uspjehu i zahvaljuje na promociji Međimurja i međimurskih vrijednosti.

 

Izvor: Hrvatska zajednica županija