Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Učenici iz Subotice posjetili Međimursku županiju

Datum objave: 3. svibnja 2019.

U okviru projekta „Lijepa riječ i prijateljstvo ne poznaju granice“ kao gosti III. osnovne škole Čakovec, od 2. do 4. svibnja 2019. boravi petero učenika OŠ „Matko Vuković“ iz Subotice.
Učenike, pročelnicu za obrazovanje u Hrvatskom nacionalnom vijeću Margaretu Uršal, predstavnicu Gradske knjižnice Subotica Bernardicu Ivanković te profesoricu hrvatskog jezika u OŠ "Matko Vuković" Mirjanu Crnković u Međimurskoj županiji primila je zamjenica župana Sandra Herman, zamjenik župana Josip Givec i pročelnica Ureda župana Vesna Haluga.
Zamjenica Herman zaželjela je srdačnu dobrodošlicu te je izrazila nadu da će projekt koji provode već četvrtu godinu biti nastavljeni. „Međimurska županija i nadalje će podupirati ovaj vrijedan projekt, a nadam se da će na sastanku Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija koji je planiran krajem rujna u Subotici biti doneseni zaključci kojima će sve hrvatske županije iznaći načina da pomognu našim Hrvatima u Vojvodini.“ – kazala je zamjenica Herman.
Zamjenik Grivec je nedavno boravio u Subotici i imao je priliku uvjeriti se koliko se puno radi i ulaže u očuvanje hrvatskog jezika, kulture i tradicije. „Iznimno mi je drago što vas možemo ugostiti u Međimurskoj županiji. Želim vam puno uspjeha na današnjem natjecanju te da iz Međimurja ponesete najljepše uspomene.“ – kazao je zamjenik Grivec.
Učenici su smješteni u obiteljima svojih vršnjaka iz III. osnovne škole Čakovec, a tijekom trodnevnog boravka polazili su kreativne radionice ukrašavanja licitarskih srca te programiranja m-bitova u školi domaćinu, sudjelovali su na državnoj razini natjecanja Čitanjem do zvijezda, književnim susretima gdje su imali priliku upoznati Jasminku Tihi-Stepanić i Julijanu Matanović. Također su posjetili Muzej Međimurja u Čakovcu.


 
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content