Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Otvoren 4. Međimurski festival sportske rekreacije osoba starije životne dobi

Datum objave: 2. svibnja 2019.

Dom za starije i nemoćne osobe Novinščak domaćin je 4. Međimurskog festivala sportske rekreacije osoba starije životne dobi smještenih u domove. 60 sudionika iz pet domova za starije i nemoćne osobe okupilo se kako bi odmjerilo snage u četiri sportsko-rekreacijske discipline: gađanju kolutima, pikadu, visećoj kuglani i bacanju loptice u koš.
Jedna je to od manifestacija kojima se promiče zdrav i aktivan život starijih osoba, a pravi je dokaz da godine nisu prepreka aktivnom provođenju slobodnog vremena. Još jedan važan cilj organiziranja Festivala je druženje i socijalizacija starijih osoba smještenih u domovima, naglasio je tajnik Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Marijan Vugrinčić.
Već tradicionalno Međimurski festival sportske rekreacije osoba starije životne dobi održava se pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Grada Čakovca, u čije su ime sudionike pozdravili gradonačelnik Stjepan Kovač i zamjenik župana Josip Grivec.
„Ovo je hvalevrijedan projekt. Smatram da je naša dužnost obogaćivati društveni život starijih osoba, na čemu Grad Čakovec radi,“ naglasio je gradonačelnik Stjepan Kovač, dok je zamjenik župana Josip Grivec istaknuo da je uz rekreaciju, najveće bogatstvo ovog događaja druženje. „Želim puno sreće svim sudionicima, no neovisno o rezultatu, svi ste vi pobjednici,“ uputio je riječi podrške te otvorio Festival.
Predsjednica Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Danica Korunić naglasila je kako je starijih osoba sve više, a Savez na ovakav način brine da oni budu vitalni i zdravi. Ugodan boravak i dobar provod u Domu za starije i nemoćne osobe Novinščak prisutnima je zaželio vlasnik Miroslav Novinščak, ali i ravnateljica Kristina Šardi.
Ustanove čiji su korisnici sudjelovali u natjecanju su Dom za starije i nemoćne osobe Novinščak, Dom za starije i nemoćne osobe Čakovec, Dom za odrasle osobe Orehovica, Dom za starije i nemoćne osobe Strahija Hodošan i Dom za starije i nemoćne osobe Stubičar Mursko Središće.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content