Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Učenici iz Osnovne škole Hodošan kulturno-umjetničkim programom obilježili Dan Međimurske županije

Datum objave: 1. svibnja 2019.

U obilježavanje 30. travnja, Dana Međimurske županije uključili su se i oni najmlađi, učenici razredne nastave Osnovne škole Hodošan te Područnih škola Palinovec i Sveti Juraj u Trnju. Priredba pod nazivom „Pjesmom i plesom po Međimurju“ održana je u Domu kulture Palinovec, koji je bio pretijesan za sve one koji su došli uživati u nastupima svojih najmilijih.
„Tijekom školske godine održavamo dva integrirana dana, a ove smo godine jedan od tih dana odlučili posvetiti Danu Međimurske županije i spomendanu pogibije Zrinskog i Frankopana“, kazala je učiteljica Sanja Rašan te dodala kako su se za ovaj dan učenici pripremali tijekom cijele školske godine. Publika je mogla uživati u izvedbama međimurskih plesova i kola, pjevno-plesnim igrama te pjesmama i sastavcima koje su učenici napisali o svom zavičaju.
Priredbi se odazvao zamjenik župana Josip Grivec te kazao da je Dan Međimurske županije obilježen na najljepši mogući način - njegujući kulturnu baštinu. „Hvala vam što ste uveličali Dane Međimurske županije“ – poručio je.
U kulturno-umjetničkom programu nastupilo je 109 učenika, a prema riječima organizatora, priredba povodom Dana županije mogla bi postati lijepa tradicija Osnovne škole Hodošan.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content