Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Rekordni broj sudionika i posjetitelja na sportskim događajima u okviru Dana Međimurske županije

Datum objave: 28. travnja 2019.

Ovogodišnje dane Međimurske županije obilježili su sportski događaji koji su održavani diljem Međimurske županije. Prvog dana održan je sada već tradicionalni 14. „BIMEP – Biciklima Međimurskim putevima“ na kojem je bilo rekordnih 4000 prijavljenih biciklista koji su na svojim biciklima imali prilike posjetiti 16 punkteva diljem Međimurja na stazi duljine 150 kilometara.
Ove nedjelje u jezeru starog grada pred velikim brojem građana održan je Streličarski turnir “Veliki pehar Nikole Zrinskog”, tradicionalni međunarodni turnir koji Streličarski klub „Katarina Zrinski“ Čakovec organizira od 1993. godine, pod vodstvom Mihaela Štebiha.
Točno u 10:00 sati  u Zrinsko – frankopanskoj ulici u Čakovcu začuo se pucanj iz topa Zrinske garde Čakovec koji je označio start utrke građana na 5 kilometara i  III. Čakovečki polumaraton Zrinski(h) od 21,0975 kilometara. Više od 700 zaljubljenika u trčanje, proći će svim dijelovima grada prema cilju na Trgu Republike.
Organizator utrke je Atletski klub „Međimurje“ Čakovec, a u provedbi pored članova Atletskog kluba sudjeluje i Zbor atletskih sudaca Međimurja, a u osiguranje staze uključila se Policijska uprava međimurska, Javna vatrogasna postrojba Čakovec koja je osigurala 120 vatrogasaca i 13 DVD-ova. Također, pohvale i zahvale volonterima Udruzi „Sport za sve“ Mala Subotica i učenicima Gimnazije Josip Slavenski Čakovec, dok je na okrjepnim točkama bila Hitna medicinska pomoć, Crveni križ Čakovec i studenti Međimurskog veleučilišta.
Pobjednici III. Čakovečkog polumaratona Zrinski(h) su Ante Živković (AK Dubrovnik) i Ana Štefulj (AK Sljeme). U utrci građana pobjednici su Dorotea Santi (AK Slatina) i Mladen Ignac ( AK Međimurje).
 
Čestitke svim sportašicama, sportašima, volonterima, organizatorima koji su bili dijelom sportskih događaja i time još jednom pokazali da Međimurje podržava sport i da smo izrazito sportska županija.


 
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content