Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Nedjelja u znaku sporta, kulture i povijesti!

Datum objave: 27. travnja 2019.

Streličarski turnir "Veliki pehar Nikole Zrinskog", tradicionalni je međunarodni turnir koji Streličarski klub „Katarina Zrinski“ Čakovec organizira od 1993. godine. Kao takav postao je nezaobilazni dio Dana Međimurske županije, a borba streličara za Veliki pehar počet će u 8 sati u jezeru Staroga grada. Još jedan sportski događaj obilježit će sedmi dan manifestacije Dani Međimurske županije. III. Čakovečki polumaraton Zrinskih u organizaciji Atletskog kluba "Međimurje" Čakovec započinje u 10 sati u Zrinsko-Frankopanskoj ulici. Cilj i proglašenje pobjednika bit će održano na Trgu Republike u Čakovcu.
Polaganjem vijenaca i molitvom na groblju u Bečkom Novigradu u 10 sati započinje program obilježavanja Spomendana pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana. Kod spomen ploče na mjestu pogubljenja dvojice hrvatskih velikana u 11 sati bit će položeni vijenci, a u 12:30 sati bit će služena sveta misa u Katedrali.
Područna škola Florijana Andrašeca Dekanovec u Domu kulture u Dekanovcu s početkom u 15 sati, povodom 131. godišnjice rođenja međimurskog kantora Florijana Andrašeca, organizira program „Florijan i ja“, čime zaokružujemo sedmi dan proslave Dana Međimurske županije.
 
Cjelokupan program Dana Međimurske županije nalazi se u galeriji fotografija.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content