Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Zavičajno društvo Međimurje u Zagrebu održalo Skupštinu - nakon uspješne godine kreću pripreme za još bogatije aktivnosti

Datum objave: 26. travnja 2019.

Zavičajno društvo Međimurje održalo je u petak, 26. travnja 2019. godine svoju redovnu izvještajnu godišnju skupštinu u dvorani VMD centra u Zagrebu, gdje se okupilo stotinjak članova i podupiratelja Društva te je predstavljen dosadašnji rad i budući planovi.
Početkom 2018. godine Zavičajno društvo Međimurje izabralo je novo vodstvo koje je najavilo brojne promjene i projekte, kako je istaknula dopredsjednica Društva Branka Prišlić, a pogled na sve aktivnosti kroz prošlu godinu svjedoči o uspješnosti rada i zajedništvu svih članova. "Povećali smo vidljivost i zainteresirali smo nove članove koji nam žele pomoći u ostvarenju zadanih ciljeva. Broj članova koje okupljamo dokaz su da ima ljudi kojima je Zavičajno društvo Međimurje, svojim djelovanjem kroz više od 80 godina i dalje važna organizacija koja okuplja Međimurce u Zagrebu.”, rekla je dopredsjednica Branka Prišlić.
Zavičajno društvo Međimurja predstavlja međimurske vrijednosti koje trebamo baštiniti i čuvati, poručio je župan Međimurske županije Matija Posavec.
Predsjednik Izvršnog odbora Društva Matija Kikelj istaknuo je najvažnije aktivnosti koje su provedene u 2018. godini s posebnim naglaskom na Međimursko prošćenje, Gospodarski forum i Međimursku večerju kao stupove Društva i događaje koji Međimurce u Zagrebu drže na okupu: “Otvorili smo naše prostore svim generacijama, osuvremenili smo rad Društva, nastavili  dugogodišnju tradiciju manifestacija, a o njihovoj ozbiljnosti i kvaliteti svjedoče sudionici koji su im nazočili i sudjelovali, od najistaknutijih međimurskih gospodarstvenika, promotora Međimurja iz raznih područja djelovanja, umjetnika i društvenih djelatnika.
Ispred Grada Zagreba prisutne je pozdravila zastupnica Skupštine Grada Zagreba Gordana Rusak koja se prisjetila mnogih lijepih sjećanja koja ju vežu uz Međimurje te podsjetila da su marljivi Međimurci prva asocijacija koju mnogi povezuju s Međimurskom županijom, no upravo zato je Međimurje danas jedan od najrazvijenijih krajeva Hrvatske. “Međimurci su znali graditi tamo gdje se rušilo, a ovo Društvo dokaz je da Međimurci zaista nose svoj kraj u srcu.”, dodala je. Redovnoj skupštini nazočili su i počasni predsjednik Društva Danijel Režek, prof. dr.sc. Mijo Bergovec, Antun Mikec, Petar Feletar, članovi Udruge studenata Međimurja.
 
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content