Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Spoj poezije i glazbe obilježio četvrti dan obilježavanja Dana Međimurske županije

Datum objave: 26. travnja 2019.

Matica umirovljenika Međimurske županije već nekoliko godina sudjeluje u programu proslave Dana Međimurske županije te je u četvrtak, 26. travnja u zgradi Scheier održala 7. večeri poezije. Spoj poezije i glazbe privukao je mnogobrojnu publiku, a predsjednica Matice umirovljenika Nada Lovrec kazala je da su željeli prikazati koliko su ljudi starije životne dobi aktivni i u umirovljeničkim danima: „Naši članovi izlažu likovne radove, uključuju se u zborove, izrađuju ručne radove, a mnogi pišu i čitaju poeziju. Ono što je važno je da za naslikanu sliku, skulpturu ili napisanu pjesmu nisu važne godine.
Poeziju su čitali Ljudevit Bošćak, Štefica Oreški, Brankica Matulin, Jasenka Novak, Nada Lovrec i Dejan Buvač, dok su u glazbenom programu sudjelovali Zbor umirovljenika Nedelišće, Ženska vokalna skupina Stridone i obitelj Šafarić.
Večerima poezije nazočili su predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec koji je istaknuo da poezija, ples i glazba oplemenjuju ljudsku dušu te je pohvalio umirovljenike koji su svojim trudom i način života primjer svima nama.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content